*Nettavisen* Nyheter.

Deep Sea kjøper og selger

Deep Sea Supply har kjøpt seg inn i et nytt nybyggingsprogram som omfatter fire fartøy og selger samtidig tre nybyggskontrakt.

19.05.08 00:09

Nytt: Oppdatert med melding om salg av nybyggDeep Sea Supply melder onsdag at de har kjøpt en andel i et nybygningsprogram som omfatter fire nybygg PSV. Fartøyene med design UT 755 L er under bygging ved Cochin Shipyard i India.Prosjektet er gjennomført sammen med Navigation Finance Corp. (NFC) og en gruppe investorer. To av skipene skal leveres i løpet av 2008, mens de to siste skal leveres i 2009.Deep Sea Supply har kjøpt en eierandel på 20 prosent i dette prosjektet og investeringen representerer en egenkapitalinvestering for Deep Sea Supply ASA på 5 millioner dollar. Kjøpet skal finansieres gjennom selskapets kontantbeholdning. Uinnkalt kapital for selskapets 20 prosent investering er 1,6 millioner dollar, opplyser selskapet i meldingen.Prosjektet er tilrettelagt og syndikert av R.S. Platou Finans Shipping AS.Selger også

Senere tirsdag melder Deep Sea at de har inngått en avtale om salg av tre ankerhåndteringsfartøyer de har i ordre ved ABG-verftet i India. nybyggene er AHTS'er med 6.500 hestekrefter og har byggenummer 238, 239 og 240 ved ABG-verftet.Deep Sea opplyser at salget er gjort på attraktive vilkår, og forventes sluttført i juli. Det er knyttet visse forbehold til salget som forventes løftet i løpet av kort tid.Deep Sea overtok nybyggskontraktene tidligere i år i forbindelse med at skipsreder John Fredriksen solgt sitt store private nybyggsprogram til Deep Sea. Fredriksen er i dag største aksjonær i supplyrederiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.