RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DeepOcean handler for 900 mill.

Sist oppdatert:
Offshorerederiet blar opp over 900 millioner kroner for et britisk selskap.
DeepOcean melder at de har inngått en intensjonsavtale om å kjøpe det britiske trenchingselskapet CTC Marine Projects for inntil 76 millioner pund. Kjøpet inkluderer 15,5 millioner pund i netto rentebærende gjeld.

Transaksjonen er betinget inngåelse av en endelig kjøpsavtale og en vellykket due diligence. Prosessen er ventet sluttført innen utgangen av september.

- Vi er svært glad for å ønske CTC Marine Projects velkommen til DeepOcean-gruppen. CTC gir oss en umiddelbar og betydelig adgang til trenchingmarkedet, inkludert markedet for
trenchingstøtte til produktinstallasjoner under vann. CTCs ledende posisjon i dette markedet vil sammen med våre egne fartøyer, ROV-er og surveytjenester gi oss muligheten til å bli en mer attraktiv undervannstjenesteleverandør til hovedkontraktørene og oljeselskapene, skriver konsernsjef Kåre Johannes Lie i DeepOcean i meldingen.

Transaksjonen vil bli finansiert med nye lån, kontanter og gjennom utstedelse av nye DeepOcean-aksjer til selgeren. En betydelig andel av oppgjøret er betinget av CTCs fremtidige finansielle resultater. CTC Marine Projects vil fortsette som et selvstendig datterselskap av DeepOcean. Charles Tompkins, grunnlegger og hovedaksjonær i CTC, vil fortsette som styreformann i selskapet. Tompkins vil samtidig bli en av DeepOcean ASAs største aksjonærer og tre inn i selskapets styre.

- DeepOcean og CTC Marine Projects passer både strategisk og kulturmessig svært godt sammen. Denne avtalen vil på kort sikt gi CTC Marine Projects adgang til det viktige norske og meksikanske markedet, samt mulighet til å tilby bundlede rørleggingsstøttetjenester. På mellomlang sikt vil transaksjonen betydelig styrke det kombinerte selskapets globale muligheter, og levere både skalaeffekter og verdiskaping, sier styreformann Charles Tompkins i CTC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere