RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deflasjonen spøker mindre for Fed

Sist oppdatert:
Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve holdt styringsrenten uendret tirsdag, og her finner du mer om kommentarene rundt utviklingen i økonomien
Beslutningen i rentekomiteen Federal Open Market Comitee var som ventet av markedet og makroøkonomene.

Fed skriver i sine kommentarer at de ser tegn på fortsatt styrking av den amerikanske økonomien. Sentralbanken mener fortsatt at deflasjonen er den største trusselen mot økonomien, men mener at trusselen nå er lite sannsynlig.

Selv om Fed ser tegn på en sterkere økonomi siden forrige møte for seks uker siden så gjentar FOMC at dagens rentepolitikk kan opprettholdes i en lengre periode.

- Dataene akkumulert over mellomperioden bekrefter at forbruket øker og at arbeidsmarkedet ser ut til å stabiliseres, skriver Fed i rapporten som fulgt beslutningen.

Kommiteen var enstemmig i dagens rentebeslutning. Fed har siden januar 2001 kuttet renten 13 ganger til dagens historisk lave nivå på en prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere