RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deilig gammel dansk

Sist oppdatert:
Noen få mil nord for København finnes det en deilig golfbane. På det siste hullet kan du måle deg mot Tiger Woods. Se bildene.

Det er en av Skandinavias ypperste baner du trør ut på når du forlater togstasjonen på Rungsted Kyst og vandrer de få meterne over til klubbhuset.

Tiger driver langt

Og for å ta slutten først: Når du endelig kommer til det inngraverte merket som forteller hvor langt Woods drivet, så har du gått langt og lengre enn langt fra utslagsstedet!

Men det er også eneste gang man blir ydmyket av banen. Den fremste egenskapen ved Rungsted er at den er utfordrende både for de aller beste og for de ferskeste. Årsaken er en god arkitektur med hindre som er plassert akkurat der de gjør ordentlig vondt for en dyktig spiller.

Utbryterklubben

Opprinnelig ble banen etablert av en utbrytergruppe fra Københavns Golf Klub. De tok med seg køller og penger og etablerte det som i dag er en klart bedre bane noen kilometer lengre nord langs kysten mot Helsingør.

I dag er det lite opprør og mye tradisjoner i veggene.

Trangt og mye trær

Fra gul tee er Rungsted relativt overkommelig med sine 5.681 meter. Det er godt over to hundre meter kortere enn eksempelvis Miklagard utenfor Oslo.

Som man kan anta for en dansk bane, er det ganske flatt. I stil kan banen virke som en krysning av Bogstad og Drøbak - med den forskjellen at lay outen er bedre enn Bogstad, og banen blir aldri kjedelig som Drøbak enkelte steder kan være.

Særpreget ved Rungsted er mye trær, relativt små greener, strategisk plasserte bunkere og fairwayer som krever at du kan forme slagene til venstre eller høyre. En klassisk god golfbane med andre ord.

Tør du ta sjansen?

Allerede på første utslag får du valget: De modige tør drive over bunkeren (185 meter fra luftlinje fra gul) for å få et normalt langt innspill. De som vil spille trygt, må gå rundt - og får fort et 150 meters innspill over en bunker til en moderat stor green.

Hull to fortsetter i samme stil, men nå heves innsatsen ved at du må over vann - og ballen må fly minst 200 meter fra gul...

Vann er mer eller mindre i spill på 12 av 18 hull, men banen vil likevel ikke koste en normalt god spiller så mange baller. Det er åpent og velstelt mellom trærne de fleste stedene.

Kanonbane

Historien, banearkitekturen og vedlikeholdet gjør det enkelt å anbefale Rungsted Golf Klub. Med toget er banen enkel å komme til for alle som skal til København på ferie eller i møter. Jernbanen frakter deg til 100 meter fra klubbhuset.

Nabobanen, København Golf Klub (vi kommer tilbake med test av den også), er mer spesiell - men det tar Rungsted igjen med en bedre arkitektur. Det er rett og slett en bedre golfbane enn den aristokratiske og kongelige banen noen få kilometer lengre sør.

PS: Vil du se bilder fra Rungsted Golf Klub, så kikk på billedkarusellen nederst på siden!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere