RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deilig, men slett ikke dum

Sist oppdatert:
Samsung U600 er noe av det lekreste vi har sett. Men fungerer den?

Det er ingen hemmelighet at de aller fleste designmobilene som har kommet de siste årene har latt utseende gått på bekostning av funksjonalitet. Har Samsung klart kunststykket å lage en god, funksjonell men likevel lekker mobiltelefon?

Ultra-lekker
Vi kan starte med å slå fast at Samsung helt klart har laget en av de aller lekreste mobiltelefonene vi noen gang har sett. Med et svært tiltalende ytre, og som medlem av den slanke og minimalistiske Ultra-serien, har Samsung U600 et svært godt utgangspunkt.

Mobilen måler 103,2 x 49,3 x 10,9 millimeter og veier bare 81 gram. I tillegg har den en lekker, blank overflate og en utforming som gjør at den ligger svært godt i hånden. Skyvemekanismen er upåklagelig, og det er ikke noe problem å manøvrere mobilen med en hånd.

Er utseende det eneste saliggjørende, har vi bare et råd: Løp og kjøp!

Tastetrøbbel
For de aller fleste er det mer enn bare utseendet som teller. Du kjøper ikke en lekker bil uten motor, og du kjøper heller ikke en lekker mobiltelefon uten å vite at den i alle fall dekker de fleste av behovene dine.

Det første problemet vi støter på med U600 er tastene. De ytre tastene, altså valgknapper for menyer og ringevalg, består av trykkfølsomme felter i stedet for tradisjonelle taster. Dermed er det ikke greit å vite når man faktisk har trykket på telefonen og når man tror man har trykket.

Menyknappen på midten av telefonen minner utseendemessig mistenkelig om menyhjulet til Apples iPod. Når vi sjekker hvordan det virker, blir vi dessverre skuffet. Du kan ikke scrolle opp og ned, men må trykke i den retningen du ønsker å bevege deg. Allikevel gleder vi oss over at vi kjenner trykkene, slik at vi vet hvor i menyen vi ender opp uten å nistirre på tastene.

Tastene inni telefonen, altså de du skriver tekstmeldinger og taster inn nummer med er langt bedre enn de ytre valgtastene, og gir helt grei respons. Er du et tekstmeldingsfantom, bør ikke U600 by på store problemer.

Fullspekket
Vi har allerede vært inne på at en mobiltelefon må ha mer å skryte av enn bare et flatterende utseende, og når vi tar en titt under overflaten og bak de tidvis trøblete tastene finner vi en rekke godsaker. Blant annet har Samsung gitt U600 støtte for nedlastinger i grei hastighet via Edge-teknologien. Dermed kan bilder, e-post og musikk hentes ned uten å vente i det vide og brede.

Telefonen har også firebåndsstøtte slik at du kan bruke den de aller fleste stedene i verden, samt at den har Bluetooth for trådløs overføring.

Vi skal ikke legge under en stol at U600 neppe er tiltenkt markedets mest avanserte kunder, men mangel av 3G og super-3G veies opp av en god e-postløsning og mulighet for å titte på Office-filer. Skal du i et viktig møte kan du sjekke presentasjonen, kalkylene og lysbildene rett fra mobilen.

God underholder
Mens U600 neppe er førstevalget til forretningsfolk med behov for at mobilen skal være en miniatyrvariant av datamaskinen deres, er den slett ikke noe dårlig valg for resten.

Telefonen har både mp3-spiller, mulighet for å utvide minnet med minnekort av typen microSD og et ganske så bra kamera med en oppløsning på 3,2 megapiksler.

Mp3-spilleren fungerer ypperlig, og Samsung har forstått at vi gjerne vil kunne gjøre andre ting, som å skrive tekstmeldinger og sjekke nyhetene mens vi hører på musikk. Vi gir et ekstra pluss for muligheten til å høre på musikk trådløst og i stereo.

Gode bilder
Litt mer overraskende enn at Samsung har laget en mobil med god mp3-spiller, er det at kvaliteten på bildene du tar med mobilen er såpass imponerende. Samsung U600 har fortsatt et stykke å gå sammenliknet med dedikerte kameramobiler som Sony Ericsson K810i, men til gjengjeld er størrelsen og utseendet betraktelig nettere.

Kameraet har blits, en egen makrofunksjon, flere valg for hvitbalanse og mulighet for å stille ISO selv. Dermed har du gode muligheter til å tilpasse kameraet de omgivelsene du skal ta bilder i, noe som igjen øker sjansene for et godt resultat.

Videofunksjonen på U600 er ikke noe særlig å skryte av. Du ser hva som foregår på klippene, men skal du forevige en fødsel eller et bryllup er ikke U600 noe å samle på. Forhåpentligvis ville ikke mobilen vært førstevalget i en sånn situasjon uansett.

Oppstartsveiledning
Når du starter opp U600 for første gang, eller med nytt SIM-kort får du opp en oppstartsveiledning som minner oss om de både Nokia og Sony Ericsson har. Her velger du ting som språk, geografisk område, dato og tid, slik at du slipper å gå inn å definere dette på egen hånd. Ikke livsviktig, men en tidsbesparende og brukervennlig funksjon vi har lært å sette pris på.

Ellers minner menysystemet om det vi har sett på de andre modellene i Ultra-serien. Ikke helt på høyde med Nokia og Sony Ericsson, men allikevel betraktelig bedre enn den første versjonen av Samsungs menysystem.

Designvinneren
Dette er riktignok ikke noen stor samletest av designmobiler, men etter å ha testet en rekke både mer og mindre funksjonelle designmobiler er vi ikke i tvil. Samsung U600 er både svært tiltalende og lekker i tillegg til at den er en svært god mobiltelefon.

Batteritiden er imponerende god, og prisen på rett i overkant av 3000 kroner uten abonnementsbinding er langt fra avskrekkende for en telefon av dette kaliberet. Vi kaster med andre ord to tomler i været for Samsung U600.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere