*Nettavisen* Nyheter.

Deilig og gratis i Danmark

Det er deilig og gratis å være norsk i Danmark. Her er noen av tingene danskene kan tilby uten at det koster noe.

(SIDE2): Feriebudsjettet kan tåler kanskje det meste, men det er ting å spare penger på i Danmark. Opplevelsene kan være store både for barn og voksne, enten det gjelder sykkelferie, museer, film eller opera. Avisen Ekstra Bladet har laget følgende liste.

- Flere museer har droppet billettene for å få mer folk på besøk. Dette gjelder blant annet Nationalmuseet, Frilandsmuseet i Lyngby, Randers Kunstmuseum og Frihedsmuseet i København.

- Musikalske opplevelser kan også bli en billig affære. Nå i juli er det jazzfestival i København, med mange gratiskonserter. I Aalborg Domkirke er det gratis å gå på sommerkonsert, mens det er kongelig og gratis opera i både København og ved Kolding.

- Danskene operer ikke med den samme type allemannsrett som vi praktiserer her i Norge, men det er gratis å overnatte under åpen himmel på såkalte naturleirplasser. Disse ligger ofte i tilknytning til 4000 kilometer med sykkelstier, som også er til fri benyttelse over hele det flate landet.

- Unger kan mange plasser få komme gratis inn på lekeparker og botaniske hager. Eksempelvis koster det ingenting å besøke Bolsterbjerg på Bornholm eller Klejtrup By- og Legepark ved Hobro.

Nyttige lenker:

Arrangementer i det fri

Sykkelruter i Danmark

Besøk en bondegård

Test musikkalenderen og søk på «gratis»

Copenhagen Jazzfestival

Opera i Fælledparken og på Skamlingsbanken

Zulu Sommerbio viser gratis film i det fri

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.