*Nettavisen* Nyheter.

Deilig sommerskrekk

Foto: (Sony)

«Siren: Blood Curse» er en god unnskyldning for å holde seg inne.

21.07.08 14:25

(Spillmagasinet): Episodemåten å distribuere spill på, det vil si at spillene er bygd opp som tv-serier med episoder og sesonger, har vært prøvd mange ganger med vekslende hell. En av de største suksessene er PC-eventyrspillet «Sam & Max», som har klart å underholde i to sesonger.

Gode episoder

Sonys nye skrekkspill, «Siren: Blood Curse», distribueres på denne måten, og hvis de tre episodene vi har «sett» er noe å gå etter bør alle skrekkfans glede seg. Episodene er akkurat passe lange (rundt en time-halvannen), innholdsrike og underholdende, historien er glimrende og både grafikk og lyd er av ypperste klasse.

Eller, «underholdende» er feil, det er tross alt snakk om et skikkelig nifst skrekkspill. Et amerikansk tv-selskap reiser til en japansk landsby for å finne ut mer om noen grusomme hendelser som skjedde 30 år tidligere, og derifra går det bare i utforbakke.

Livsfarlig bygd

Landsbygda er nemlig full av zombier som gjerne tar et jafs eller to av de mange og varierte spillbare figurene, som oftest har du mer enn nok med å overleve. På tross av at det er mange våpen (alt fra stekepanner og til gønnere) er de fleste ubrukelige, figurene tåler ikke nevneverdig mye og beveger seg i samme treige tempo som folk flest.

Resultatet er en mengde intense sekvenser hvor du kjemper med nebb og klør for å komme deg unna. Jeg kan ikke huske sist gang jeg hadde så høy puls som da jeg gjemte meg i et lite kott med en haug sultne beist på utsiden. Det er for øvrig utrolig deilig å få tak i et skytevåpen og være kongen for en liten stund.

Litt rotete

Heldigvis har du en ferdighet zombiene mangler og som gjør livet litt enklere. Figurene kan se det samme som fiendene, «sightjacking», og dermed kan du bedre planlegge hvordan du skal angripe en situasjon.

Dessverre er «Siren: Blood Curse» litt rotete, men det er også det eneste jeg har å utsette. Blant annet får du av en eller annen merkelig grunn ikke forklart hvordan kontrollen fungerer før i andre episode, og jeg ble en gang plassert med ansiktet feil vei og fikk beskjed om at jeg skulle rett frem (noe som ledet til en sikker død).

Et godt kjøp

Når alt kommer til alt er dette småplukk og feilene legger ingen stor demper på opplevelsen. Hvis du er glad i skrekk, er i hvert fall de tre første episodene av «Siren: Blood Curse» noe du må ha.

495

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.