*Nettavisen* Nyheter.

Deilig vin til påske

Foto: Camilla Flaatten (Side2)

Argentinske herligheter og annen super påskevin!

MENDOZA(SIDE2): På besøk hos Bodega Weinert i Mendoza testet Side2 ut en rekke viner fra hvite og rosé til rødviner av typen merlot, Cabernet savignon og selvsagt Malbec.

Vi falt pladask for rødvinen Cavas de Weinert som passer supert til påskens lammeretter, hvitt kjøtt og vilt:

Cavas de Weinert, Bodega Weinert, Argentina
(#34761, kr 200) Poeng: 90

Dyp aroma av mørke røde bær – solbær og plomme ispedd litt sjokolade. Meget god syre, fruktighet og fylde, gode tanniner som sitter lenge. Laget på 40% Cabernet Sauvignon, 40% Malbec, 20% merlot.

(Rødvinen finnes på bestillingsutvalget på Vinmonopolet).

En annen vinner fra bodegaen er Carrascal, en stor favoritt blant nordmenn de siste årene:

Carrascal 2006, Bodega Weinert, Argentina
(#32404, kr 125) Poeng: 89

Dyp rød på farge. God aroma med fint preg av kirsebær med hint av fat, lær og krydder. God og lang ettersmak med fine, tørre tanniner.

Laget på 40% Malbec, 40% Cabernet Sauvignon og 20% merlot.

Passer glimrende til lam og storfe.

(Vinen er en del av basisutvalget på Vinmonopolet).

En annen spennende argentinsk vingård er Vistalba. Vi testet ut en rekke viner, men bare en er nå å finne på Vinmonopolet.

Vistalba Corte B 2004, Finca y Bodega Carlos Pulenta, Argentina
(#59051, kr 204) Poeng: 88

Dyp mørk rød på farge. Nydelig aroma av mørke bær med hint av tobakk, sjokolade og vanilje. God frukt og fylde med fin syre. Gode tørre tanniner med lang ettersmak.

Laget på 57 % Malbec, 30 % Cabernet Sauvignon og 13 % bonarda.

Super til lam!

(Vinen er en del av basisutvalget på Vinmonopolet).

En god Pinot Noir hører alltid med:

Seresin Leah Pinot Noir 2008, New Zealand
(#49769, kr 224) Poeng: 89

Seresin er New Zealands første organiske vingård i vinområdet Malbourough. Clive Dougall er vinmakeren bak denne meget smaksrike og spennende pinot noiren.

Denne er dyp rød på farge med en lekker og tiltalende aroma av modne bringebær ispedd litt krydder og fat.

Frisk og saftig med god fylde og sødme, lang og god ettersmak som sitter godt. Laget på 100 prosent Pinot Noir.

Smaker fabelaktig til andebryst eller kyllingretter. Også god til kraftig pastaretter.

(Vinen er en del av bestillingsutvalget på Vinmonopolet).

HVITVIN:

Hvis du heller vil gå for noe hvitt når påsken er så sen og vårsolen varmer mer enn vanlig, gå for en elegant hvitvin fra hjerte av Italia.

Mastroberardino Greco di Tufo 2009, Campania, Italia
(#42470, kr 180,90) Poeng: 89

Gulgrønn på farge. God aroma av eple, blomst, fersken og lett mineral. En elegant Greco di Tufo med flott syrlighet, frisk og nydelig fast mineralsk ettersmak som sitter lenge.

En meget god italiensk hvitvin som matcher skalldyr og grillede fiskeretter perfekt – men også god på egen hånd.

Laget på 100 prosent Greco di Tufo.

(Vinen er en del av bestillingsutvalget på Vinmonopolet)

En annen absolutt godbit fra Italia er denne:

Villa Matilde Fiano di Avellino Tenuta di Altaville 2008, Italia
(#80420, kr 177) Poeng: 86

Grønngul på farge. Søtlig aroma med eple og sitrus, og lett av urter. Veldig frisk og fruktig på smak, saftig. God fylde, bløt, fet og med fin sødme. Mineralsk ettersmak som sitter godt.

Laget på 100 prosent Fiano.

Drikker fint alene eller til lyst kjøtt eller pasta.

(Hvitvinen er en del av basisutvalget på Vinmonopolet).

En smaksrik Riesling er heller ikke å forakte til saltmat i påsken – så hvorfor ikke teste denne:

Eitelsbacher Karthaüserhofberg Riesling 2007, Tyskland
(#20313, kr 124) Poeng: 87

Lys grønngul på farge. Frisk og fruktig aroma preget av eple, blomst og sitrus, streif av mineraler og krydder. Fruktig og saftig på smak, frisk og god. Fin syre med god, lang ettersmak av mineraler og litt lime.

Laget på 100 prosent Riesling. Drikker fint alene eller til skalldyr og fisk.

(Vinen er en del av bestillingsutvalget på Vinmonopolet).

En frisk franskmann hører alltid med:

Dérame Le Cave du Ch. de la Morandiére Muscadet de Sévre et Maine, Frankrike
(#10794, kr 125, 70) Poeng: 86

Lys strågul på farge. Lett floral aroma med eple og sitrus.

Saftig og frisk på smak, god sødme og fylde. God fruktighet. Mineralsk og god ettersmak som sitter en stund.

Lettdrikkelig og god hvitvin som er veldig fin som terrassevin på hytta i vårsola eller til sjømat.

Laget på 100 prosent muscadet.

(Vinen er en del av basisutvalget på Vinmonopolet).

Flere vintips fra Side2

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.