RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dekker Kvarterets millionsprekk

Utbyggingen av Kvarteret i Bergen blir ti millioner kroner dyrere enn planlagt. Universitetsdirektøren vil dekke regningen.

Kostnadsrammen for utbyggingen av studentsenteret Kvarteret i Bergen er nå på 38 millioner kroner, 10 millioner mer enn først antatt, skriver Studvest i dag,

I sin innstilling til universitetsstyremøtet torsdag går universitetsdirektør Kåre Rommetveit inn for at UiB tar regningen, og at utbyggingen fortsetter som planlagt.

Til avisen sier Rommetveit at han også vil forsøke å få Høgskolen i Bergen og Norges Handelshøyskole med på spleiselaget, men at han ikke regner med noen økonomisk støtte derfra.

- Våre antagelser er basert på erfaringer vi har gjort oss underveis i prosessen. Vi har hele tiden mottatt signaler om at Kvarteret først og fremst er et tilbud til universitetets studenter, sier Rommetveit.

Universitetsdirektøren foreslår å ta ekstraregningen over UiBs investeringsbudsjett. Det vil bety at Kvarteret-utbyggingen vil fortsette som planlagt, samtidig som andre prosjekter kan bli forsinket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere