RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ødelegger mobilen daten?

Foto: Crestock
Sist oppdatert:
Er du avhengig av mobilen din, kan det lett gå skeis på stevnemøtet. Hvor avhengig er du?

(SIDE2:) Det er ikke babyen eller jobben som kommer gjennom kjærester for tiden.

Det er mobilen og alle tekniske duppeditter folk omgir seg med. Det mener britiske relasjonseksperter. De hevder at mobiltelefonen er det nye kranglemomentet i forhold.

Irriterende
Stadig flere oppgir at de irriterer seg over partnerens fikling med mobil og stadig tilstedeværelse for alle andre enn dem selv.

For den første daten kan ditt nære forhold til mobilen være drepen.

Det er spesielt økningen i den mobile surfingen som lett gir folk tilgang til sine sosiale medier, som Facebook og Twitter.

Svarer om natten
Professor Nada Kakabadse ved Northampton University gjorde en undersøkelse av folks mobile vaner i fjor, og fant at de verste til og med svarte på meldinger og twittret om natten fordi de hadde telefonen ved siden av sengen.

Ifølge The Times kom D-dagen for mange forhold i fjor sommer da Iphone kom på markedet. Mobilen er såpass enkel i bruk av selv de mest teknofobe er blitt hektet.

Mister fokus
Problemet med vår ekstreme tilgjengelighet er at vi mister fokus på de menneskene vi er fysisk sammen med.

Helt automatisk sjekker de fleste av oss mobilen for eksempel når vi er på date. Noen gjør det mer skjult enn andre, som for eksempel når mannen eller kvinnen du er ute med er på toalettet. Men ganske mange har mobilen liggende rett på bordet.

Avhengighetsskapende
- Mobiltelefoner er omtrent like avhengighetsskapende som dataspill, mener relasjonsekspert Martin Lloyd-Elliot til The Times.

Han mener man spesielt kan se dette på ferier der folk er tilstede, men faktisk fraværende fordi de kommuniserer mer med sine mobile hjelpemidler enn de gjør med de som de ferierer sammen med, enten det er kona, barna eller venner.

Mobilvett på stevnemøtet:

1. Skru av lyden og legg mobilen vekk fra bordet.

2. Må du ha den på, så informér den du er ute med hvorfor.

3. Husk at hver gang du svarer på en tekstmelding eller tar telefonen, så lukker du personen rett fremfor deg ute. Hver gang du bruker telefonen, indikerer du at du prioriterer noe annet enn å være tilstede.

4. Får du helt abstinenser og må sjekke, så gjør det mens den andre er på toalettet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere