RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ødelegger selvbildet

Sist oppdatert:
En ny undersøkelse blant tenåringer avslører at slankehysteriet blant tenåringer skyldes kjendisene.

Kun åtte prosent av britiske tenåringsjenter mellom 13 og 18 er fornøyd med sitt eget utseende, viser en ny undersøkelse ifølge Guardian. Undersøkelsen er gjort av det store britiske tenåringsmagasinet Bliss.

Nesten 7 av 10 av jentene som ble spurt i undersøkelsen mener at de var stygge, og hele 66 prosent mente de måtte gå ned i vekt.

- Vi får mange brev fra våre lesere om vekt og utseende, sier redaktør Chantelle Horton i magasinet Bliss. At unge jenter bryr seg om sitt eget utseende er ikke noe nytt, men den konstante tilstedeværelsen av kjendiser gjør dette verre.

Spiser usunt

Undersøkelsen viste at kun halvparten av jentene spiste grønnsaker hver dag, nøyaktig like mange som spiste sjokolade. Forhåpentligvis er det samme halvpart, som Gore Vidal en gang sa om at kun halvparten av amerikanere leste aviser og halvparten stemte.

- Det er et enormt press på unge jenter i dag, og det er en slags uniformering mot stereotyper, sier lege Ann Mc Pherson til Guardian.

Hele 14 prosent av jentene sa at de var konstant på en diett, mens 7 av 10 sa at de hadde slanket seg i løpet av livet.

Kjendisene har skylden

67 prosent av de spurte mente at det var kjendisenes kropper som gjorde at de følte seg presset til å slanke seg, mens 65 prosent i tillegg mente at guttene var en pressfaktor.

Når det gjaldt den perfekte kroppen ifølge tenåringsjentene, var den som følger:

Ansiktet til Beyonce
Jennifer Anistons hår og armer
Christina Aguileras bryster
Britney Spears' mage
Jamelias ben
J-Los rompe

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere