RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deler av Tromsø uten strøm

Stanett og Statkraft hadde problemer natt til fredag i Tromsø.

Flere steder i Tromsø har vært uten strøm, og problemene kan komme tilbake utover dagen. Troms Kraft anbefaler kundene å spare på strømmen.

På grunn av svikt i Statkrafts kraftverk og to av Statnetts kraftledninger, var deler av Kvaløya og Nord-Tromsøya uten strøm i natt. Det dreide seg om en kontrollert utkobling av strømmen.

– Siden vi hadde to ledninger nede, var det bare en ledning som forsynte Tromsø med strøm. Når forbruket steg, måtte vi derfor foreta en kontrollert utkobling av forbruket for at vi ikke skulle få større problemer. Den ene transformatoren kan ikke tåle alt forbruket, sier kommunikasjonssjef Irene Meldal i Statnett til Nordlys.

Ved 8.30-tiden kunne Troms Kraft melde at alle deres kunder var koblet tilbake på strømnettet. Men kommunikasjonsdirektør Hanne Karde advarer folk mot å bruke strøm som vanlig i dag.

– Alle er tilbake nå. Men vi ber våre kunder om å spare på strømmen. Slå av alt som ikke er nødvendig. Vi er fortsatt i en sårbar situasjon, sier hun til Nordlys.

Håper på bedring
Tromsø Kommune jobber med å få oversikt over situasjonen, og håper at man skal slippe å stenge skoler og barnehager på grunn av strømbrudd.

– Vi har ikke fått vært i dialog med Troms Kraft om dette ennå, men det vi hører er at det ventes å ta seg kraftig opp. Derfor har vi ikke gått ut med noen henstillinger ennå, sier kommunikasjonssjef Morgan Lillegård i kommunen til Nordlys.

Kan bli store problemer
Når problemene er løst, er det foreløpig umulig å si. Både Statnett og Statkraft er på vei ut for å lete etter feil og utbedre disse. Det kan føre til større problemer i løpet av dagen, når forbruket naturlig nok tar seg kraftig opp.

– Vi risikerer det, ja. Det spørs om vi får opp produksjonen nok. Men det vil i så fall være sånn at vi sprer problemet litt. Hvis vi får problemer utover dagen vil vi koble ut forbruk andre steder, slik at det ikke er de samme som blir rammet hele tiden, sier Meldal, og understreker at hun ikke vet om dette blir nødvendig.

På grunn av problemene er også deler av Finfjordbotn smelteverk koblet ut. For privatkunder vil det i verste fall dreie seg om strømbrudd på mellom to og tre timer i løpet av dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere