Gå til sidens hovedinnhold

- Deler ikke data fra Telenors selskaper ute

Oslo (NTB): Telenor avkrefter at selskapets utenlandsvirksomheter bidrar med trafikkinformasjon til den norske E-tjenesten.

- Vi deler ikke trafikkinformasjon fra våre utenlandsvirksomheter med Etterretningstjenesten. Vi forholder oss til lokale lover og myndigheter i de landene hvor vi har virksomheter, sier informasjonssjef Kristin V. Tønnessen i Telenor til NTB.

Med «utenlandsvirksomhet» menes de selskapene Telenor har i utlandet. Telenor har 30 millioner abonnenter i Pakistan og er nest største operatør i landet.

- Så Telenor i Pakistan kan ha en avtale om å utlevere opplysninger til pakistansk etterretning, hvis det er tillatt i Pakistan?

- Vi forholder oss til lokale lover og myndigheter i de landene vi opererer i, så også i Pakistan. Etterretningstjenesten samarbeider med andre etterretningstjenester og myndigheter, så jeg anbefaler deg å ta kontakt med dem, sier Tønnessen.

- Vi er også med i noe som heter Industry Dialogue, hvor aktører fra telekomsektoren arbeider sammen for å fremme bedre og mer globale standarder for myndighetenes tilgang til telenettet, legger hun til. (©NTB)

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen