RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deler kona med en annen mann

Sist oppdatert:
Kan du elske et menneske virkelig høyt, og samtidig være i stand til å sende ham eller henne til en annen?

(SIDE2): Katrine (27) og Nikko (37) har vært sammen i fem år og i 2005 giftet de seg. Sammen har de en liten sønn. Fra før har Nikko en tenåringsdatter. De lever det man kaller et «åpent forhold», noe som tillater dem å elske andre. Sex er ikke essensen i valget de har gjort, påstår de.

Livet mitt blir rikere
I en blogg på sexyliving.no skriver Katrine: «Jeg elsker deg. Gjør hva du vil så lenge det føles bra for deg. Vær tro mot deg selv, og ikke gå på kompromiss med det du føler er rett. Lev livet ekte, autentisk og ærlig. Jeg er her, uansett.»

I sin egen blogg skriver Nikko: Min kjære, min elskerinne, min sjelvenn. Jeg er velsignet for jeg får ha dere begge i livet mitt uten redsel, uten sjalusi, uten løgner, uten fortielse. Jeg får elske dem begge, og livet mitt blir rikere med dem begge.

Ikke åpent forhold
Katrine mener det er mange, mange flere som velger alternativt samliv, men det er ikke lett å gå offentlig med det.

- Vi lever ikke i et åpent forhold, vi er gift med hverandre.

Nikko liker ikke at jeg omtaler forholdet deres som «åpent forhold».

- Allikevel tillater vi hverandre å bli følelsesmessig involvert i andre. Det har vært en lang prosess som begynte med at vi var nysgjerrige på å utforske andre mennesker. Sammen. Det sprang ut i fra et ønske om å leve et helt ærlig forhold, ikke minst med tanke på tiltrekning til andre. Fortielser og løgner har ødelagt mange forhold hvor en av partene ikke har klart å være trofast,” sier Nikko.

- Vi lever sammen som et par som elsker hverandre, men innrømmer at vi har behov for å være sammen med andre.

Vanskelig å forstå
Da Katrine og Nikko valgte å blogge om sitt litt spesielle samliv og ekteskap på www.sexyliving.no, så ble de møtt av en del undring. ”Går dette an?” Folk blir overrasket over at et par som skriver så intenst og vakkert om samlivet sitt, samtidig kan elske andre.

- Det er paradoksalt at folk forstår man kan ha sex med andre enn partneren, men de kan ikke forstå at man kan elske andre. For oss henger dette sammen. Vi vil vise at det er mulig å elske andre enn partneren, og at dette kan berike forholdet, sier Katrine.

Lever som vanlige ektepar
Katrine og Nikko er ikke aktive i verken sexklubber, swingersklubber, fetisjklubber eller private sexfester. De er et helt vanlig ektepar med lite uteliv og har like mange traurige forpliktelser som det andre småbarnsforeldre har. Katrine er hjemmeværende med eget barn og dagbarn, og hun lever som de aller fleste kvinner i samme situasjon; bleieskift, saftblanding, matpakker, plukke vårblomster med unger og legge det viktige puslespillet som er småbarnsoppdragelse.

- Vi møter noen få mennesker som vi føler ekstra sterkt for og som vi har involvert oss følelsesmessig i, sier hun. – Valget har utvilsomt styrket forholdet vårt! Vi har hverdagen sammen. Vi kunne aldri gått inn i noe slikt som dette om vi visste, eller trodde, det ville gå ut over det vi har sammen.

«Neste gang» måtte det bli noe mer
Katrine møtte «Cupid» for noen måneder siden, Han er 47, for lengst skilt med to voksne barn. En flott mann som av hensyn til sine barn vil være anonym.

- Den første gangen jeg møtte Katrine var det bare hyggelig, men med så mye folk som det alltid er på SexyLiving-treff, så var det vanskelig å få kontakt og prate. Et par treff etterpå bestemte vi oss for at ”neste gang” så måtte det bli noe mer. Og neste gang ble det, smiler han litt sjenert.

- Ett eller annet ramlet bare på plass, og vi ble som limt sammen den kvelden.

- Å være sammen med Katrine betyr at jeg er nødt til å ha et godt forhold til Nikko også. Og det har vi. Jeg er motstander av utroskap eller uærlighet i et forhold. At Katrine er gift betyr ikke så mye for meg. Jeg vet hva slags liv de har valgt, og det forholder jeg meg til også. Vi deler gode stunder, og jeg har det fint med det. Vi møtes når det passer for oss alle.

- Slik må det bare være.

Mennesker er egoister
Den engelske filosofen Thomas Hobbes, som egentlig drev med samfunnsvitenskap, skrev at alle mennesker i bunn og grunn er egoister. «Å dele det man verdsetter mest av alt med andre vil være en motsigelse.»

- Tvert i mot, skal man følge denne argumentasjonen til ytterste konsekvens, så vil jo det å dele det man verdsetter gi meg mest glede. Gleder jeg andre så blir jeg selv glad. Når partneren min er lykkelig og har overskudd så gavner det jo meg, avslutter Nikko.

Jon lever lykkelig med to kvinner

Hun er 31 - han er 59

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere