RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deler ut den siste Telefonkatalogen

Foto: TV 2 hjelper deg (TV 2 hjelper deg)
Markerer slutten på 129 års kulturhistorie.

I november deles den aller siste utgaven av Telefonkatalogen ut, i Troms, Finnmark og på Svalbard.

- Det er litt vemodig at et så viktig og langvarig stykke kulturhistorie nå avsluttes. Telefonkatalogen har vært en helt sentral del av det norske samfunnet siden 1880-årene, og det er ikke mange nordmenn som i løpet av disse 129 årene ikke har slått opp i den på jakt etter telefonnumre, sier Renate Morken i Eniro, selskapet som står bak utgivelsen av Telefonkatalogen.

Mye papir
I fjor høst var reaksjonene sterke på at telefonkatalogene hopet seg opp i trappeoppganger. Her ble det vist til en ordning der de som ikke ønsket å motta katalogen skulle reservere seg. Naturvernforbundet hadde lenge ønsket seg en ordning hvor de som er interessert må bestille for å få katalogen tilsendt.

I mai trodde leder Lars Haltbrekken knapt sine egne ører da han fikk referert Samferdselsdepartementets beslutning om helt å oppheve Telenors plikt til å utgi trykte kataloger.

- Det er veldig gledelig at departementet opphever plikten til å spre unødvendig søppel rundt i Norge, sa Haltbrekken til NTB.

Nå er den siste utgivelsen av katalogen snart historie.

Sentral rolle
- Telefonkatalogen har hatt en enorm samfunnsmessig betydning i fremveksten av det moderne Norge, og har hatt en sentral rolle på veien mot det kommunikasjonssamfunnet vi har i dag, sier Laila Andersen, kommunikasjonssjef ved Norsk Telemuseum.

Hun legger vekt på at Telefonkatalogen er gjennom tidene Norges største bokutgivelse både i tid og volum. Dette er bøker og opplysninger som hele befolkningen har et forhold til, mener hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere