NEW YORK (Nettavisen): President Joe Biden er så desperat etter å vinne vaksinekampen at han nå tilbyr gratis øl til 200.000 personer om de velger å vaksinere seg. Se video av presidentens uttalelse her:

Vil vaksinere 70 prosent før 4. juli

Biden har som mål om at 70 prosent av den voksne befolkningen i USA skal være vaksinert innen 4. juli og girer nå opp for å nå målet.

Les også: Kobler Pfizer-vaksinen til bivirkninger hos unge menn - ber leger i Norge om å være ekstra oppmerksomme

Så langt har over 51 prosent av amerikanerne fått minst en dose, mens 41 prosent er fullvaksinert, ifølge de siste tallene fra New York Times.

Om man ser utelukkende på den voksne befolkningen, så er nesten 63 prosent nå vaksinert, skriver Daily Mail.

Les også: På én måte er dette trolig det beste stedet i verden å være akkurat nå

For å oppnå målet om å få vaksinert 70 prosent av befolkningen må ytterligere 15 millioner mennesker i USA vaksinere seg før 4. juli.

- Det blir gratis øl på alle over 21

Men etter hvert som flere ble vaksinert, er det naturlig nok også et kraftig fall i hvor mange nye som vaksinerer seg. På høyden var det over 3 millioner som ble vaksinert hver dag i USA, mens man nå er nede i rundt 600.000.

I en uttalelse denne uken frir Biden nå spesielt til de under 40 år for at de skal gå og vaksinere seg.

Derfor har han inngått et samarbeid med det amerikanske bryggeriet Anheuser-Busch. De reklamerer nå med at 200.000 amerikanere kan vinne et verdikort på fem dollar som man kan bruke på øl om man laster opp et bilde av seg selv «på favorittstedet de går på for å ta en øl.»

Les også: Sjokkmelding: - Donald Trump tror han blir gjeninnsatt som president i august i år

- Anheuser -Busch har annonsert at de tar regningen for en øl 4. juli. Det stemmer - ta en «shot» og få en øl, sier Biden og referer da til «skudd» med en vaksinedose.

- Det blir gratis øl på alle over 21 år eller eldre for å feire løsrivelsen fra viruset, sier Biden.

Selskapet sier derimot at det bare er 200.000 personer over 21 år som vil vinne denne muligheten.

Presidenten lokker også med et mulig besøk til Det hvite hus som en del av vaksinasjonskampanjen.

Deler ut gratis pumpehagle

Fra før av er det mange tilbud rundt om i USA for de som tar eller har tatt vaksinen, alt fra gratis marihuana, til togbilletter og billetter til idrettsarrangement.

Les også: Her deler han ut gratis marihuana til de som har vaksinert seg

Det siste radikale lokkemiddelet nå for å ta vaksinen i USA nå, er derimot gratis våpen.

I Virginia skal de nå dele ut gratis våpen til personer som velger å ta vaksinen.

Det er den republikanske guvernøren Jim Justice bestemte seg denne uken for å dele ut våpen til de som vaksinerer seg gjennom et lotteri. I det samme lotteriet vil de også dele ut kontanter og biler.

I lotteriet, som finner sted på farsdagen 20. juni, gir staten bort fem jaktrifler og fem pumpehagler til de som vaksinerer seg, skriver The Hill.

De vil også gjennomføre et lotteri for de som vaksinerer seg, hvor førstepremien er én million dollar, eller rundt 8,4 millioner kroner.