RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Deler ut penger midt i byen

DELER UT: Ved første øyekast ser det ut som om Andreas Bagaas tigger om penger, men han gjør det motsatte. Han deler ut penger fordi han har det egentlig veldig bra. Foto: Magne Turøy (Bergensavisen)
DELER UT: Ved første øyekast ser det ut som om Andreas Bagaas tigger om penger, men han gjør det motsatte. Han deler ut penger fordi han har det egentlig veldig bra. Foto: Magne Turøy (Bergensavisen)
– Jeg har det egentlig veldig bra, bare kom og ta.

(Bergensavisen):Utstyrt med en kopp og en liten plakat går Andeas Bagaas (22) rundt på Torgallmenningen.

– Har du lyst på litt penger? Bare kom og ta. Jeg har mer enn nok, sier han til forbipasserende.

Flere ser skeptisk på ungdommen før de haster videre, mens andre stopper opp og spør hvorfor i alle dager han deler ut penger.

Svært få våger å forsyne seg av 22-åringens kopp.

Vil vekke bergenserne
– Ideen er ment som en vekker. For å minne bergenserne på hvor godt vi egentlig har det. Vi lever i en enorm overflod, sier Bagaas.

Han har nylig vært på reise i Tanzania og Kenya.

– Her fikk jeg meg en ubehagelig, men nyttig virkelighetssjekk på hvor godt vi nordmenn egentlig har det. Jeg synes det var ubehagelig å se hvor stor forskjellen egentlig er, sier han.

22-åringen deler ut kronestykker. Han har ikke bestemt seg for hvor mye penger han skal dele ut, men at han kommer til å fortsette i noen timer.

– Jeg har heldigvis fått mest positiv respons. Folk synes det er bra at jeg minner dem på hvor bra vi egentlig har det. Kanskje denne ideen vil få flere til å dele av sin overflod?

Delt ut klemmer tidligere
Han sier at flere av tiggerne på Torgallmenningen har vært skeptiske til at han deler ut penger.

– Jeg har prøvd å forklare dem hvorfor jeg deler ut penger, men jeg vet ikke helt om de klarer å forstå hvorfor jeg gjør dette, sier Bagaas.

– Har du delt ut penger tidligere?

– Nei, men jeg har delt ut gratis klemmer i både Mexico og Bergen. Folk var jo veldig skeptiske i starten, men mange blir glade. Det er kjekt å gjøre noe som gir en god samvittighet, mener 22-åringen.

Les flere saker fra BA her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere