Denne helgen er det duket for sambafest i Brasils hovedstad når Rio de Janeiro arrangerer sitt årlige, verdenskjente karneval.

Festen starter fredag og vil vare i fem dager. Deltakerne kan nyte sol, varme, samba, musikk og eksotiske rytmer, men myndigheten i Brasil frykter imidlertid en bakside ved arrangementet, nemlig spredningen av seksuelt overførbare sykdommer.

Rettet mot homofile
Derfor har lokalmyndighetene i Rio de Janeiro tatt initiativ til å dele ut tre millioner gratis kondomer til festdeltakerne. Myndigheten er spesielt engstelig for spredningen av sykdommen aids blant homofile festdeltakere i alderen mellom 19 og 20 år.

- Det er en ny generasjon som ikke har opplevd å se idoler som kjempet i begynnelsen av aidsepidemien, og som døde. Og derfor er de mindre oppmerksomme i forhold til risikoen for hivsmitten, sier den brasilianske helseministeren Alexandre Padilha i en uttalelse, melder CNN.

Helseministeren henviser til to brasilianske rockeartister som tapte kampen mot aids.

- Bruker ikke kondom
Ifølge brasilianske helsemyndigheter, så er det 40 prosent av Brasils unge befolkning som overhodet ikke bruker kondom.

Det blir også iverksatt en rekke andre tiltak for å hindre spredningen av seksuelt overførbare sykdommer under karnevalet. Deriblant blir det satt opp provisoriske helsestasjoner der festdeltakere kan raskt teste seg for hepatitt og hiv.

Andre storbyer i Brasil vil også innføre lignende tiltak under karnevalet.

Det verdenskjente karnevalet i Rio de Janeiro har sitt klimaks når landets sambaskoler deltar i den spektakulære paraden gjennom Rio de Janeiros gater og videre inn på Sambodronen.

Flere millioner tilskuere overværer den fantastiske sambafeiringen hvert år, hvor gatene fylles med tusenvis av fargerike, halvnakne dansere og store dekorerte temaflåter.

Konkurrerer mot hverandre
Sambaskolene som konkurrerer mot hverandre, har forberedt seg i mange måneder på karnevalet, som koster millioner av dollar.

De deltakende sambaskolene blir vurdert ut fra koreografi, musikk, dansing og kreativitet. Vinneren får en status som anses for å være like triumferende som å vinne et fotballmesterskap.

HTML EMBED
HTML EMBED

Se bilder fra fjorårets karneval.

4124