RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dell dro til børsen

Sist oppdatert:
Dell førte til at Nasdaq frontet en bred amerikansk nedgang. Markedet er bekymret over svekket fremtidig vekst, samtidig som rentenyhetene er positive.

De amerikanske aksjemarkedene har fått en del gledelige regnskaper, med en uventet nedjustering fra Dell sendte børsene ned ved ukeslutt.

Dell meldte at overskuddet ikke ville komme opp på analytikernes forventete 32 cents per aksje. Overskuddet vil isteden bare bli om lag 21 til 23 cents per aksje. Dette sendte Dell aksjen på en ordentlig rutsjetur, som endte med at kursen stengte under 20 dollar for første gang siden 11. september 2001. Aksjen falt med elleve prosent til 19,61 dollar.

- Dells profittadvarsel er en unnskyldning til å selge. Den får mennesker til å huske nedsiden av Bernankes beskjed. Oppsiden var at de (sentralbanken) kanskje vil stoppe ytterligere rentehevinger, nedsiden er at vi vil ha en moderat økonomi, sa styreformannen i Holland Balanced Fund, ifølge Marketwatch.

Verst gikk dagens nedgang utover Nasdaq. Indeksen stengte på det laveste siden mai 2005 med nedgangen på -0,93 prosent.

Industriindeksen Dow Jones falt med -0,55 prosent, mens den bredere S&P 500 ble redusert med -0.71 prosent,

NA24 - din næringslivsavis

En oppblussing av situasjonen i Libanon får markedet igjen til å reagere ned. Israelske styrker skal ha stilt seg ved grensen og være klare til å rykke inn i Libanon. Det er også en reell frykt for at situasjonen kan eskalere til nabolandene. Vestlige statsborgere er i ferd med å bli helt evakuerte fra Libanon, og det er mye som tyder på at frykten, for en økende eskalering av bombingen, er berettiget.

Litt her og der
En rekke av de viktigste teknologiselskapene har det siste døgnet leverte resultat for andre kvartal.

Microsoft klarte ikke helt å innfri forventningene, og hadde en noe svakere vekst enn hva tilfellet var i samme periode i fjor. Likevel fikk aksjen et løft i ettermarkedet i går, etter uttalelser om velvillighet om tilbakekjøp i størrelsesorden 40 milliarder dollar.

Advanced Micro Devices falt 1,25 dollar, eller 5,8 prosent, i den utvidede handelen på Wall Street i går, etter å ha rapportert om lavere resultat enn ventet. Selskapet la frem et resultat på 18 cents per aksje for kvartalet, mens det ifølge Thomson Financial var ventet et resultat på 22 cents per aksje.

Kjempen
Google steg 2,1 prosent i den utvidede handelen etter å ha rapportert et resultat for andre kvartal på 2,33 dollar, mens analytikerne hadde ventet seg et resultat på 2,22 dollar. Google hadde en økning i profitten på 110 prosent, og mye tyder på at Google, istedenfor å erobre nye jaktmarkeder, stjeler territoriene til konkurrenter som Yahoo.

Dagens nøkkeltall:
Dow 10,868.38 -59.72 -0.55 prosent

Nasdaq 2,020.39 -19.03 -0.93 prosent

S&P 500 1,240.29 -8.84 -0.71 prosent

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere