Dell med ny superdings

Foto: (Dell)

Dell har ikke gitt opp markedet for håndholdte PC-er, og kommer nå med tre nye modeller. Den mest avanserte er en skikkelig kraftpakke.

Dell har begynt å se framover mot julesalget, og håper mange ønsker seg harde pakker under treet.

Datagiganten lanserer nå tre nye pda-er, og toppmodellen Axim X50v er en kraftplugg med lekkert design.

Knall skjerm
X50v kommer med meget bra og stor touch-skjerm, kraftig grafikkchip, slot for både SD- og CF-kort, innebygd trådløst nettverk, blåtann, siste operativsystemet for mobile enheter fra Microsoft, Media Player 10 – som for øvrig akkurat er lansert – og mange morsomme tilleggskort.

Dessverre har X50v ikke støtte for mobiltelefoni, slik at du må ha med deg mobilen for å få ringt noe sted. Den interne minnekapasiteten er 128 MB innebygd, men støtten for både SD og CF-kort gjør at du kan fylle på med så mye minne du bare orker og har råd til.

Skjermen er noe av det som imponerer mest på X50v, og med en liten tv-tuner som du plugger inn i kortslotten kan du ta inn tv-kanaler på den håndholdte.

Mye ekstra
Tv-tuneren kan også plugges i din bærbare om du skulle ønske det, og skulle du ha lyst på radio så finnes det et kort for dét også.

Det finnes også gprs-kort som tilleggsutstyr. Dermed kan du koble deg på nett der du ikke har tilgang til trådløst nettverk. Dell lover også å komme med et tilleggskort som skal gi deg gps.

Toppmodellen Axim X50v Wireless 624MHz, kommer til å koste 4.530 kroner.

Den amerikanske datagiganten er kjent med å ikke gå inn i et marked før de er sikre på at produktene er noe kunden vil ha. At Dell velger å satse hardt på et pda-marked som tidligere har vært dømt nord og ned, viser at selskapet fortsatt har tro på at håndholdte er et produkt for massene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.