*Nettavisen* Nyheter.

Dell utfordrer iPod

Michael Dell må trekke tilbake en god del servere.

Michael Dell må trekke tilbake en god del servere.

PC-produsenten Dell har allerede varslet at selskapet vil utvide sortimentet. I løpet av høsten er det ventet en egen mp3-spiller.

Flere ganger de siste månedene har toppledelsen i Dell signalisert at selskapet vil inn i nye markeder. TV-apparater og hjemmeunderholdning er nevnt som mulige områder. Nå spekuleres det også i om Dell vil lansere en mp3-spiller før jul.

Egen iPod
Dell har invitert til en pressekonferanse torsdag denne uken og da ventes det at konsernsjef Michael Dell vil si mer om planene. Kilder i selskapet forteller til CNet at det blant annet vil dukke opp en musikkspiller.

I dag videreselger Dell Apples suksessmaskin iPod, men nå ønsker PC-produsenten å sette sitt eget navn på en tilsvarende boks.

Nye uvenner
Dell har gjort det til en vane å inngå samarbeid med ulike produsenter for så plutselig å dukke opp med konkurrerende produkter.

Ifølge Cnet dreier det seg om en 15GB mp3-spiller som vil komme på markedet i god tid før den viktige julehandelen. Dersom ryktene er sanne vil utvilsomt forholdet mellom Apple og Dell bli noe anstrengt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.