*Nettavisen* Nyheter.

Dell vil utfordre Sony

Michael Dell må trekke tilbake en god del servere.

Om få år kan du trolig kjøpe mobiltelefon eller mp3-spiller fra PC-produsenten Dell. Selskapet er alt i gang med å studere nye markedssegmenter.

17.09.03 13:50

- Dell er mer enn PC-er i dag. Vi selger switcher, printere, servere og annen infrastruktur. Vi vil helt sikkert se på andre områder i tiden som kommer, sier administrerende direktør Michael Jacobs i Dell Norge til TV 2 Nettavisen.

Mobiltelefon
Under en teknologikonferanse i New York nylig sa Dells konserndirektør Kevin Rollins at Dell ønsker seg flere bein å stå på. I første rekke tenker Rollins på det enorme markedet for hjemmeelektronikk.

Konkret hvilke produkter det er snakk om vil verken Rollins eller Jacobs uttale seg om. Men det er allerede rykter om at Dell er på vei inn i TV-markedet.

Dell TV?
- Vi skal gå etter den teknologien som etterspørres. Hvem vet hvor mobiltelefonen går. Vi har alt lomme-PC-ene og kanskje kommer det en mobiltelefon i den, sier Jacobs.

De siste ukene har det også vært spekulasjoner i om Dell i løpet av høsten vil lansere en hjemme-PC basert på Microsofts underholdningssystem Media Center. HP har allerede sluppet en slik maskin og alle PC-produsentene drømmer om å lage husets viktigste.

Dell har som forretningsstrategi å kaste seg inn i modne markeder for så å tilby billigere produkter enn konkurrentene. Fordi selskapet slipper å være inovatører unngår selskapet store kostnader til markedsføring og prøving. I PC-markedet har Dell på svært kort tid etablert seg som en av de største leverandørene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.