*Nettavisen* Nyheter.

Deltagere truer TV3

To av parene i Nr. 15 vurderer å gå til rettssak mot TV3, men kanalen viser liten medfølelse overfor sine deltagere.

16.04.05 16:59

(SIDE2) : Torsdagens salg av leilighetene iNr.15 ble pinlig for både deltagerne og TV3 . En av leilighetene fikk ikke inn noe bud. Bare et av parene endte med overskudd etter fiasko-auksjonen.

Nå viser det seg at deltagerne ikke fikk beskjed om den høye fellesgjelden leilighetene har, før midt i oppussningsprosessen. Fellesgjeld skal være på over en million kroner.

De to parene Anja V. Selli og Nils Didrik Walstad og Lars Gunnar Grønnhella og Renate Storsul har nå gått sammen og kontaktet advokat, melder VG.

Bittert

- Advokaten vår mener vi har en god sak, vi er skuffet, men ikke overrasket. At 1000 arbeidstimer ikke skal bety noe er bittert. Vi føler oss lurt, sier Anja til side2.no

- Den høye fellesgjelden har ødelagt. Vi hadde tre interessenter, hvorav to ble rådet til ikke å kjøpe, nettopp på grunn av den høye fellesgjelden. En droppet det på grunn av for sen overtagelsesdato. TV3 hevder at de ikke har fortalt det, men heller ikke holdt det tilbake, i hvert fall sånn vi forstår det, sier Anja. Hun mener også at de ville revurdert sin deltagelse i Nr. 15 hvis de hadde visst om den høye fellesgjelden på forhånd.

Vinnerne forstår frustrasjonen

Vinnerne av oppussingsprogrammet Imram og Fazilat Ullah skjønner godt hvis parene går til sak.

- Jeg skjønner at de er lei, det var 52 dager med hardt arbeid, sier Imram til side2.no.

Vinnerparet har derimot ingen planer om å gå til noen sak fordi de har solgt sin leilighet. De mener en eventuell rettssak ikke vil ha noen påvirkning på deres pengepremie.

Presse- og informasjonsansvarlig Glenn Ø. Støldal i TV3 viser liten forståelse for de to parene som nå vurderer en rettssak.

Risikoprosjekt

- Deltagerne visste at dette var et risikoprosjekt. Det er synd at det gikk som det gikk, men sånn er virkeligheten og sånn er markedet. Samme hva deltagerne sier, så tror jeg de ville deltatt uansett. Dette er bare noe som kommer opp nå i forbindelse med at salget gikk så dårlig, sier han til side2.no

Megleren i TV-serien, Fredrik Dyve, sier til side2.no at han ikke får lov å uttale seg om saken.

Lei

Det eneste paret som ikke fikk solgt leiligheten var samboerparet Mari Pedersen og Christian Nerdal.

- Nå er jeg bare lei hele greia. Det hele er surt, særlig for oss som ikke har solgt enda. Vi hadde definitivt tenkt oss om en ekstra gang hvis vi hadde hørt om den høye fellesgjelden på forhånd. Dette er dårlig av TV3, men vi har ikke tenkt å gå til rettssak, sier hun til side2.no.

Syns du det er for mange realityserier på TV? Diskuter her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.