RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Delte meninger om Opticom

Sist oppdatert:
Analysebyråene Orion Analyse og Corporate Advice and Research går mandag morgen motsatt vei i sine anbefalinger på Opticom og Robert Keith
Fredag meldte Orion Analyse via sin SMS-varsling at Opticom ble tatt ut av den anbefalte porteføljen, med solid gevinst.

I dagens morgenrapport begrunnes det med fredagens iMarkedet-artikkel om at den sentrale Opticom-aksjonæren Bjørn Breien har solgt seg ut og kommet med negative kommentarer om teknologiutviklingen.

- Selv om vi fortsatt har langsiktig tro på Opticom, er det risikabelt å ignorere Breiens uttalelser. Om ikke annet venter vi at disse legger en demper på sentimentet på kort sikt. Sett på denne bakgrunn valgte vi å ta gevinst i Opticom i modellporteføljen, skriver Orion.

Orions nye konkurrent, Corporate Advice and Research (CAR), går i sin morgenrapport i dag motsatt vei.

CAR anbefaler Opticom som kortsiktig tradingkjøp.

- Med FAST-kurs på NOK 15 kan Opticom gå til NOK 150 og fortsatt bare være verdsatt til NOK 650m (ekskl. verdi av FAST-aksjer). Sluttkurs fredag var NOK 122,5. Selv om signalene rundt Opticom lenge har vært negative, tror vi dagens aksjemarked i økende grad vil trekke frem og prise opp utviklingsselskaper med høy risiko slik vi blant annet har sett i Birdstep, skriver CAR.

Opticom sluttet fredag ned 5 kroner til 122,50, etter iMarkedets melding om Breiens aksjesalg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere