- God morgen og velkommen. Karolinska Institutet har bestemt å dele ut nobelprisen i fysiologi eller medisin som delt, til David Julius og Ardem Patapoutian, sa sekretær Thomas Perlman da pressekonferansen ble innledet i den svenske hovedstaden.

Julius er en amerikansk fysiolog og Patapoutian er en amerikansk-armensk fysiolog, og begge har jobbet med oppdagelser av reseptorer som registrerer temperatur og berøring, sa Nobelpriskomiteen.

- Vår evne til å kjenne varme, kulde og berøring er essensielt for overlevelse og er grunnlaget for interaksjonene våre med omverden. I våre daglige liv tar vi dette for gitt, men hvordan utløses nerveimpulser slik at man kan kjenne disse tingene? Dette spørsmålet har årets Nobelprisvinnere besvart, heter det i juryens begrunnelse.

- Oppdagelsene til årets Nobelpris-vinnere i fysiologi eller medisin har forklart hvordan varme, kulde og berøring kan initiere signaler i nervesystemet vårt. De identifiserte ionekanalene er viktig for mange fysiologiske prosesser og sykdomstilstander, skriver Nobelkomiteen på Twitter.