RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Delte ut hundrevis av fartsbøter

Oslo (NTB): Utrykningspolitiet har delt ut flere hundre fartsbøter i starten av påskeferien.

Noen av påskeferieturistene hadde det kanskje litt for travelt med å komme seg til fjells. UP gjennomførte kontroller flere steder i landet, og hundrevis av fartsbøter ble delt ut onsdag.

Vest i landet tok UP oppstilling på riksvei 7 i Samnanger i Hordaland. Resultatet ble 140 forelegg og 6 beslaglagte førerkort, forteller den lokale UP-sjef Leon Nordanger til Bergens Tidendes webtv.

I Agder ble 109 bilførere vinket til siden av UP som hadde tatt oppstilling med laser på seks forskjellige steder onsdag ettermiddag og kveld. I tillegg ble det skrevet ut seks forelegg for bruk av mobiltelefon og ett forelegg for besittelse av narkotika, melder Fædrelandsvennens nettavis.

På Nordmøre ble 57 bilister tatt da UP hadde kontroll i 50-sonen på riksvei 80 på Sunndalsøra, ifølge Tidens Krav. 42 kjørte for fort, og to av disse mistet førerkortet. I tillegg ble det bøter for manglende bruk av bilbelte og for prating i mobiltelefonen.

Også nordover ut fra hovedstaden var utfarten stor onsdag. En stund på ettermiddagen ble det ekstra lange køer på E6 fordi en bil fikk motorstopp på Minnesundbrua. Etter halvannen time gikk trafikken igjen som normalt, meldte Romerikes Blad.

I Fløyfjellstunnelen i Bergen stoppet UP onsdag kveld en bilist som var blitt målt til 99 kilometer i timen i 80-sonen, melder Bergens Tidende. Det viste seg at bilføreren var en 16 år gammel gutt, som dermed i tillegg til fartsbot også får utsatt muligheten til å ta førerkortet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere