RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Delvis evakuering av Awilco-rigg (Ny)

Sist oppdatert:
Awilco Offshores boligrigg Port Reval i Nordsjøen har fått bruddskader på to hovedankerfester på Friggfeltet.
Hovedredningssentralen i Sør Norge (HRS) bekrefter overfor VG Nett at de rundt klokken 11.00 fikk meldingen om at en rigg skal ha slitt ankerfestet.

HRS vil foreløpig ikke navngi riggen eller si noe om hvor alvorlig situasjonen er, melder VG nett ved lunsjtider. Det blåser kraftig i området riggen oppholder seg.

Kontraktsansvarlig Knut Wadet hos Awilco Offshore bekrefter overfor NA24 at det er snakk om deres boligrigg Port Reval.

- Det er snakk om bruddskader i to av tre hovedankerfester på ett hjørne, men riggen har totalt 12 hovedankerfester og kjettinger, sier Wadet til NA24.

Det er oljeselskapet Total og Aker Kværner som har leid inn riggen og som har ansvaret for operasjonen av riggen som benyttes i forbindelse med nedbygging av Frigg-feltet på grensen mot britisk sokkel.

- Total og Aker Kværner har bestemt at man forflytter alt unødvendig personell til land for å være på den sikre siden. Det maritime personellet vil forbli ombord, så det er ikke snakk om en evakuering i den forstand at riggen forlates, sier Wadet.

Et familiemedlem av en av de ombord på riggen, opplyste til VG nett nå i formiddag at alle de mellom 200 og 300 ombord skulle evakueres. Dette avviser altså Wadet overfor NA24.

Port Reval er en oppgradert Aker H3-rigg bygget om til en ren boligplattform med snegeplass til 362 personer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere