RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Delvis rekyl for tankratene

Sist oppdatert:
Etter at bunn ble nådd i påsken for supertankerne har ratene i Atlanterhavet krabbet opp igjen i begynnelsen av denne uken. Skipsprisene fortsetter å holde seg på sterke nivåer. Les mer her:
Aktiviteten i stortankmarkedet har tatt seg opp igjen etter at påskeferien ble avsluttet sist helg, og dette har fått ratefallet i stortankmarkedet til å stoppe opp. I Atlanterhavet har ratene sågar fått en mindre rekyl. Ifølge skipsmeglerhuset Fearnleys ukentlige markedsrapport skyldes dette sparsomlig tilgang på ledig tonnasje i denne delen av markedet.

Ratene for VLCC’er som sluttes fra Vest-Afrika til US Gulf har de siste dagene kommet seg opp fra nivåer helt nede på worldscale 75 til ws 95.

I den Arabiske Gulf ligger derimot ratene nærmest uendret på henholdsvis ws 56 vestover og ws 62,5 for reiser til Japan med moderne VLCC’er.

- VLCC-rederne som trader i Gulfen har imidlertid ikke opplevd samme oppgang i ratene, ikke på grunn av mangel på aktivitet, men snarere som følge av at det rett og slett er for mye tonnasje tilstede, skriver Fearnleys.

Meglerhuset forventer imidlertid også en oppstramming i den Arabiske Gulf, men det vil ta lenger tid.

I suezmax-markedet har ratene steget markert tross god tilgang på tonnasje. Dette forklares med stor volatilitet og replassering av tonnasje. Suezmax-raten fra Vest-Afrika til USA har steget til ws 135. I Det Indre Middelhav er ratene stort sett uendret og ligger rett under ws 100.

Det er gjort et par interessant omsetninger av suezmax’er over påsken, og prisen holder seg fortsatt sterke. Ifølge Fearnleys har et nybygg fra Daewoo-verftet som leveres senere i år blitt solgt for 90 millioner dollar. Skipet på 162.000 dødvekttonn har isklasse som forklarer en del av det høye prisnivået. Videre er den 2001-bygde Somjin solgt til et tysk KG for 75 millioner dollar. Skipet er på 157.000 dødvekttonn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere