RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dement spent fast med belte i Danmark – ble kvalt

En 85 år gammel, dement kvinne som ble spent fast til sengen sin på et pleiehjem i Aalborg i Danmark, ble kvalt av remmene og døde.

Den eldre kvinnen ble lagt i sengen av to pleiere torsdag kveld. Først fredag morgen oppdaget de at hun hadde blitt kvalt.

– Jeg har det forferdelig. Det er skuffende at man er så uansvarlige, sier kvinnens svigersønn Benny Dahl til TV2 Nord.

Saken har vakt stor oppsikt blant både politikere og organisasjoner for demente.

Når en dement person spennes fast med remmer, bør personen overvåkes hele natten, mener direktør Nis Peter Nissen i Alzheimerforeningen.

– Jeg setter spørsmålstegn ved om loven er overholdt her. At hun har ligget alene med belte hele natten uten tilsyn er helt galt, sier han.

Margrethe Kähler i organisasjonen Ældresagen mener saken er så alvorlig at den kan ende opp som en straffesak mot pleierne. Hun viser til en sak fra Gentofte kommune hvor en eldre kvinne på et pleiehjem ble kvalt av et slikt belte etter at hun hadde blitt glemt på toalettet.

Den 85 år gamle kvinnens død er anmeldt til politiet. Aalborg kommune har ikke tatt stilling til om saken vil få konsekvenser for de to pleierne.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere