*Nettavisen* Nyheter.

Demning i Mississippi truet av Isaac

New Orleans (NTB-AFP): En stor demning på grensen mellom Mississippi og Louisiana står i fare for å briste etter tropestormen Isaacs herjinger. Mellom 40.000 og 60.000 mennesker kan bli rammet.

Myndighetene i de to amerikanske delstatene oppfordret fredag til evakuering av de truede områdene. Men de avviste påstander om at Percy Quin-demningen allerede har sprukket, selv om de medga at deler av den er svekket.

- Mannskaper fra føderale, statlige og lokale myndigheter skal jobbe natten igjennom med problemene, opplyste Mississippi-guvernør Phil Bryant. Hans kollega i Louisiana Bobby Jindal varslet at vannstanden i demningen skal senkes med 2,5 meter på kontrollert vis.

Busser og lastebiler er sendt til de berørte områdene for å hjelpe til med evakueringen. Mer enn 500 mennesker har søkt tilflukt i et midlertidig mottak i småbyen Kentwood, som ligger nær Percy Quin-demningen.

Isaac hadde orkans styrke da den kom inn over den amerikanske sørkysten tirsdag, men har senere svekket seg. Meteorologer advarer likevel om at uværet fortsatt kan komme til å gjøre stor skade i de berørte områdene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.