RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Demo endte med blodig basketak

Foto: Aas, Erlend (Scanpix)
Sist oppdatert:
Anti-islamister og anti-nazister avholdt hver sin markering i Oslo lørdag ettermiddag.

Norwegian Defence League (NDL) avholdt en demonstrasjon på Kontraskjæret ved Akershus festning i Oslo lørdag ettermiddag.

Hensikten med demonstrasjonen var å markere avsky mot sharia og radikal islam.

Frykter konfrontasjoner
Flere organisasjoner som Blitz og SOS Rasisme hadde planlagt motdemonstrasjoner, og politiet fryktet sammenstøt mellom partene.

- Det er Norwegian Defence League og Antirasistisk Senter, med diverse haleheng, som skal demonstrere. Siden disse to grupperingene har et ganske ulikt utgangspunkt og agenda, så har vi hatt en tett dialog med dem i forkant av demonstrasjonene, sånn at de har forstått instruksene og rammene vi ønsker at demonstrasjonene skal ha, sier visepolitimester i Oslo, Sveinung Sponheim, til Nettavisen i forkant av demonstrasjonen.

- Vi vet at begge organisasjoner frykter at det kan være noen utløpere som ønsker konfrontasjoner, og det har vi i politiet tatt høyde for i planlegging og uttaking av mannskap, sier Sponheim.

I løpet av lørdag ettermiddag oppsto det et blodig basketak mellom anti-nazister og en mann som forstyrret den fredelige anti-nazistiske demonstrasjonen. Basketaket skjedde på Universitetsplassen i Oslo, og mannen ble etter kort tid tatt hånd om av politiet.

Labert oppmøte for anti-islamister
Ifølge Dagbladet.no var det bare ti tilhengere av organisasjonen Norwegian Defence League som hadde møtt opp på Kontraskjæret lørdag ettermiddag.

- Søren, det er jo flere pressefolk her enn det er folk fra oss, sa leder Lena Andreassen i NDL før hun skulle holde sin appell, skriver avisen.

Motdemonstrantene hadde imidlertid samlet hele tusen mennesker på Jernbanetorget for å marsjere opp langs Karl Johans gate.

- Får støtte fra England
Norwegian Defence League (NDL) anser seg selv for å være en organisasjon som er mot islamsk fundamentalisme i Norge.

SOS Rasisme opplyser i en pressemelding at medlemmer av NDLs engelske søsterorganisasjon, English Defence League, har tatt turen til Norge for å delta på demonstrasjonen i Oslo.

Organisasjonen har valgt selveste 9. april, datoen for starten av Nazi-Tysklands okkupasjon av Norge, til å markere sin motstand til radikal islam og sharia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere