RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Demokratene vant votering om stimuleringspakke

Washington (NTB-Reuters-AP): Stimuleringspakken til president Barack Obama passerte sin første hindring i Senatet mandag da et flertall vedtok å avslutte debatten om pakken.

Tre republikanere sluttet seg til demokratene slik at stemmetallet ble 61 mot 36 for å stanse debatten. Dermed er veien åpen for votering om selve pakken på 827 milliarder dollar tirsdag.

Demokratene trengte minst to republikanere siden de bare har 58 mandater av Senatets 100, og et mindretall på 40 kunne ha stanset behandlingen av pakken.

For sikkerhets skyld ble den kreftsyke Ted Kennedy hentet til Washington for å delta i voteringen og sikre flertallet.

I løpet av den siste uka har forslaget til Obama på 825 milliarder dollar vokst til 937 milliarder og så blitt barbert ned igjen til 827 milliarder dollar.

Dersom pakken nå blir vedtatt, skal representanter for Senatet og Representantenes hus, som i forrige uke vedtok sin versjon på 819 milliarder dollar, forhandle seg fram til et felles forslag, som deretter må vedtas uendret i hvert kammer før det blir sendt til presidenten for undertegning. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere