Gå til sidens hovedinnhold

Demokratenes aktor: – En seier at Trump-leiren erkjenner at det var et opprør

Sjefanklageren i riksrettssaken mot Donald Trump sier det er en seier at den tidligere presidentens forsvarsteam erkjenner at et opprør fant sted i Washington.

Tidligere i riksrettssaken har Trumps forsvarere nektet å omtale kongressangrepet 6. januar som et opprør. I sluttprosedyren sin lørdag, brukte Trumps advokat Michael van der Veen derimot det ordet («insurrection»).

Les også: 57 senatorer stemte for domfellelse i riksrettssaken

– I dag sier forsvareren at det var et voldelig opprør, og han fordømmer det. Jeg vil gjerne se at Trump også fordømmer det, sier demokraten Jamie Raskin, sjefanklageren i riksrettssaken.

Les også: McConnell hudfletter Trump etter å ha frikjent ham

Les også: Trump varsler at han kommer med nyheter

Hudflettes av Mitch McConnell

Den mektige republikaneren Mitch McConnell frikjente Donald Trump, men river likevel ekspresidentens ettermæle fra hverandre og gir ham ansvaret for kongressopprøret.

McConnell var en av 43 republikanere som stemte for å frikjenne Trump i riksrettssaken. Han sier i ettertid at han kanskje hadde stemt for domfellelse dersom Trump fortsatt var president.

57 senatorer stemte for domfellelse

57 senatorer stemte for å dømme USAs tidligere president Donald Trump, som ble frikjent i riksrettssaken siden en fellende dom krever to tredels flertall.

Blant dem som stemte for at Trump er skyldig i å ha oppildnet til opprør mot Kongressen 6. januar, var 7 republikanere og alle Demokratenes 50 senatorer.

43 senatorer stemte for frifinnelse, samtlige republikanere.

Senatet fungerer som domstol i riksrettssaker i USA.

Donald Trump ble også stilt for riksrett vinteren 2020. Han ble da frikjent av det republikanske flertallet.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping