Demokratisk finansnederlag i Senatet

Washington (NTB-AFP-Reuters): Republikanerne klarte onsdag å trenere forsøket på å få vedtatt et forslag til amerikansk finansreform i Senatet.

Det republikanske partiet klarte å sikre nok stemmer til å hindre at debatten om forslaget ble avsluttet slik at det kunne legges fram for endelig avstemning. To demokratiske senatorer, Maria Cantwell og Russ Feingold, sluttet seg til flertallet av republikanerne slik at tilhengerne av reformen ikke oppnådde de nødvendige 60 stemmene.

Det kom som en overraskelse at president Barack Obamas demokratiske allierte gikk på et nederlag onsdag, men de har mulighet til å forsøke å få lagt forslaget fram for avstemning senere. Harry Reid, lederen for Demokratene i Senatet, sier han tar sikte på en ny avstemning allerede torsdag.

Den foreslåtte reformen vil innebære den største endringen i reguleringen av USAs finansnæring siden 1930-tallet. Et av formålene er å begrense risikable spekulasjonsformer slik at faren for nye finanskriser blir mindre i framtida.

Reformen har stor folkelig oppslutning, og Demokratene beskylder Republikanerne for å svikte det amerikanske folket og i stedet beskytte spekulantene på Wall Street. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag