*Nettavisen* Nyheter.

Demonstrantene i Thailand trosser USAs advarsler

Bangkok (NTB-AFP): USA advarer mot å legge forholdene til rette for militærkupp i Thailand. Demonstrantene i landet lover å fortsette protestene etter det mislykkede valget i helgen.

Mens demonstrantene fortsetter protestene mot statsminister Yingluck Shinawatra, sa amerikanerne at de er bekymret for at de politiske konfliktene i landet skal sette demokratiet i det splittede kongeriket på en vanskelig prøve.

- Vi vil absolutt ikke se et kupp eller mer vold. Vi ber alle parter i Thailand om å understreke hvor viktig det er å bruke demokratiske og lovlige midler for å løse politiske konflikter, sier talskvinnen Jen Psaki i det amerikanske utenriksdepartementet mandag.

Samtidig gikk flere tusen demonstranter i nye protesttog. De krever at Yinglucks regjering blir erstattet av et utvalgt «folkeråd», som skal bekjempe korrupsjon.

Flere millioner thailendere ble hindret i å stemme ved valget søndag. Oppslutningen ble på kun 46 prosent, og rundt 10 prosent av Thailands valglokaler måtte stenge etter at demonstranter blokkerte adgangen til lokalene.

Valgkommisjonen vil holde nyvalg 18. februar i de valgkretsene der ikke alle fikk stemt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.