RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Demonstranter drept under masseprotest i Jemen

Sana (NTB-AFP-Reuters): Minst sju personer er drept i sammenstøt mellom sikkerhetsstyrker og demonstranter i Jemen, opplyser sykehuskilder.

Titusenvis av mennesker demonstrerte julaften mot president Ali Abdullah Saleh og krevde at han må stilles for retten. Demonstrasjonen fant sted sør for hovedstaden Sana.

I tillegg til de drepte, ble flere titalls personer såret da sikkerhetsstyrkene begynte å skyte med skarpt inn i menneskemengden for å spre demonstrantene. Også tåregassgranater og vannkanoner ble brukt mot folkemengden.

Demonstrantene begynte sin protestmarsj i byen Taez tirsdag og har siden da gått mot Sana. De ankom utkanten av hovedstaden lørdag, men ble holdt tilbake av politi og regjeringssoldater i en forstad sør for byen.

Saleh skrev i forrige måned under på en avtale som innebærer at makten i landet overføres til visepresidenten fram til det etter planen skal holdes valg i februar neste år.

Saleh beholder imidlertid presidenttittelen, og ifølge avtalen har han også fått amnesti. Det har provosert hundretusenvis av regimekritiske jemenitter, som har krevet at Saleh må stå til rettslig ansvar for at hundrevis av demonstranter er drept siden opprøret mot ham startet i februar. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere