*Nettavisen* Nyheter.

Demonstranter truer med mer vold i Kiev

Kiev (NTB-DPA-AFP): Militante grupper blant demonstrantene i Kiev truer med mer vold hvis ikke Ukrainas president Viktor Janukovitsj går av.

22.02.14 07:48

Lite tydet på at demonstrantene på Uavhengighetsplassen lot seg overbevise da ukrainske opposisjonsledere fortalte om den nye avtalen med regjeringen fredag kveld.

Menneskemengden plystret og buet da Vitalij Klitsjko fra partiet UDAR forsøkte å forsvare avtalen. Han ble avbrutt av en mann som kom opp på scenen og sa han tilhørte en av «selvforsvarsgruppene» som har deltatt i sammenstøtene med politiet.

- Hvis dere ikke kommer med en uttalelse med krav om at Janukovitsj går av innen klokken 10 i morgen, vil vi ta til våpen. Det sverger jeg på, sa mannen, som truet med å storme presidentens kontor.

- Vi har ventet på at Janukovitsj skal gå av i tre måneder. Etter at han har drept 77 mennesker, kan ingen utsettelser godtas. Jeg støtter forslaget om å storme ham med våpen. Vi er ikke redde for noe nå, vi er rede til å dø, sa Oleh Javorskij, som også tilhører en av selvforsvarsgruppene, ifølge avisa KyivPost. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.