*Nettavisen* Nyheter.

Demonstrasjon i São Paulo for likekjønnet ekteskap

São Paulo (NTB-AFP): Mer en million mennesker gikk søndag ut i São Paulos gater og krevde like rettigheter for homofile som heterofile til å inngå ekteskap.

Det regnet og det var kaldt, men opptoget i homoparaden var enormt. Flere var kledd i karnevalslignende kostymer, og både homofile og støttespillere forlangte at det må bli mulig å inngå likekjønnet ekteskap i Brasil.

«Aldri tilbake i skapet», var blant parolene i opptoget.

- Vi må få til en forandring i grunnloven. Vi må alle være innbyggere med de samme rettighetene, sa kulturminister Marta Suplicy, tidligere ordfører i São Paulo og forkjemper for homofiles rettigheter.

Etter en opphetet strid i den katolskdominerte nasjonen, anerkjente i 2011 Brasils høyesterett at homofile må få adgang til å inngå partnerskap. Men mens det nå er mulig å inngå likekjønnet ekteskap ved noen domstoler i landet, blir homofile nektet adgangen til å gifte seg ved andre domstoler.

I kongressen i Brasil er det en sterk religiøs fraksjon som kjemper imot at homofile skal kunne inngå ekteskap. Et lovforslag fra den brasilianske regjeringen om adgang til likekjønnet ekteskap har ennå ikke gått igjennom. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag