RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Demonstrasjon mot romfolket i Ungarn

Budapest (NTB-AFP-Reuters): Hundrevis av høyreekstreme ungarere krevde lørdag nulltoleranse mot romfolk da de feiret femårsdagen for opprettelsen av den paramilitære Ungarske garden.

Arrangørene hadde ventet flere tusen mennesker, men bare noen få hundre dukket opp i den kvelende heten på nesten 40 grader.

Den ungarske garde, som var en væpnet fløy av det høyreekstreme Jobbik-partiet, ble forbudt i 2009 etter at de arrangerte jevnlige demonstrasjonstog gjennom sigøynernabolag med voldsforherligende taler til forvar for den ungarske nasjon.

- Vi må tvinge tilbake disse hundetusener av rom-forbrytere. Vi må vise nulltoleranse mot rom-kriminalitet og parasittisme, sa Jobbiks leder Gabor Vanna til demonstrantene på Helteplassen i sentrum av Budapest.

Han sa at om de ikke tilpasser seg ungarsk væremåte, burde de reise fra landet, og om de ikke vil gå, ber vi Brussel om hjelp. De kan adoptere dem og prøve å lære dem opp i europeisk kultur, sa han videre. Jobbik ønsker at Ungarn går ut av EU. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere