EIDSVOLLS PLASS/OSLO (Nettavisen): Klokken 16 var det 70 til 80 personer som hadde møtt opp på Eidsvolls plass foran Stortinget. En drøy halvtime anslo politiet overfor Nettavisens journalist på stedet at det antallet hadde økt til nærmere 200 personer.

Markeringen vil også rette seg mot politikk og rettssikkerhet for overgrepsutsatte, melder Kvinnegruppa Ottar i en pressemelding. Den vil finne sted på Eidsvolls plass foran Stortinget fredag klokken 16.00. Nettavisen følger demonstrasjonen. Se klipp:

Komiker Sigrid Bonde Tusvik holdt en sterk appell under demonstrasjonen fredag ettermiddag. Hun kom med sterke skildringer om voldtatte kvinner.

- Jeg kjenner en haug av folk som har blitt voldtatt, fortalte Tusvik.

Se Tusvik tale her:

Også demonstrantene tar frifinnelsen av Gaute Drevdal hardt innover seg.

- Jeg har møtt opp her fordi jeg har rett og slett mistet venner for at det ikke finnes en samtykkelov. Jeg har flere venner som har tatt den siste utvei etter å ha blitt utsatt for voldtekt, forklarer Harald Nordbø.

Sammen med Henrik Smedal Olsen møtte Nordbø opp for å ta avstand og understreke at Drevdal ikke representerer dem som menn:

Les mer: Kulturprofil Gaute Drevdal frikjent for åtte av ni voldtektsanklager

Drevdal var tiltalt for ni voldtekter av åtte forskjellige kvinner. I tillegg var han anklaget for å ha hatt seksuell omgang med en jente som var 15 år da politiet mener den seksuelle handlingen skjedde.

Drevdal har hele tiden fastholdt at han er uskyldig.

Natt til fredag protesterte kvinneaktivister mot Drevdal-dommen ved å feie over inngangspartiet til Borgarting lagmannsrett med rød maling.

Demonstrantene krever rettssikkerhet for kvinner og samtykkelov nå. Det blir appeller ved blant annet June Holm fra «Vi tror deg»-stiftelsen og nestleder i SV, Kirsti Bergstø, musikalske innslag ved Sigrid Fossan og overrekkelse av krav til Justisdepartementet.

Arrangørene er Kvinnegruppa Ottar, Kvinneaktivistene i Oslo, Kvinnefronten, Vi tror deg-kampanjen, Krisesentersekretariatet, Oslo kvinnesaksforening, Dixi ressurssenter mot voldtekt, Kurdisk kvinnenettverk, Samisk kvinnenettverk og Mira Senteret.