RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den *£%@&©¿@#/ døra

Foto: HYUNGWON KANG (Reuters)
Sist oppdatert:
Auda. Det var én ting George W. Bush hadde «glemt» å fortelle sin arvtaker.

Gjennom måneder med briefinger fra George W. Bush og hans stab hadde de altså ikke fortalt Barack Obama om døra i helikopteret Marine One.

Og mandag kom det som måtte komme.

Barack Obama skulle reise til Elkhart i Indiana. I dette området, som er sterkt rammet av arbeidsløshet, holdt Obama sin første tale til folket som president. Han snakket varmt om den nye krisepakken som Det hvite hus forsøker å få vedtatt på Capitol Hill.

Les også: Obama presset Kongressen

Presidenten hadde gått den lange veien fra Det hvite hus til helikopteret Marine One, gått opp trappa, snudd seg og vinket farvel på den kule og selvsikre måten som vi kjenner, da det skjedde.

Foran hele pressekorpset lærte han leksen som president George W. Bush hadde lært før ham, men som Bush altså hadde «glemt» å videreformidle:

«Du må dukke når du går inn døra».

Ingen stor lekse. Men likevel en lekse som hele verden fulgte med på. Bilder og tekst til denne hodedunket går nå verden rundt på nyhetsbyrået AP.

Under kan du se hodesmellet (og hele den laaaaange gåturen fra Huset til helikopteret) på video.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere