*Nettavisen* Nyheter.

Den åpner på fredag - men allerede nå kan du kjøre hele veien

Fredag klokken 12 åpner statsminister Erna Solberg og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen offisielt den 24 kilometer lange og 26 meter brede motorveien mellom Gulli og Langåker. Her fra Fokserødkrysset ved Sandefjord. Foto: Statens vegvesen

Nå kan du for første gang kjøre på firefelts E18 fra Larvik til Oslo.

03.07.14 08:23

Men 110 km/t på den nye strekningen mellom Gulli og Langåker i Vestfold må du vente til høsten med, skriver Østlands-Posten.

Fredag klokken 12 åpner statsminister Erna Solberg og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen offisielt den 24 kilometer lange og 26 meter brede motorveien mellom Gulli og Langåker.

Prosjektet ble påbegynt høsten 2011, og ifølge kontraktene med entreprenørene skulle veistrekningen først vært klar til bruk 31. oktober.

Ble framskyndet

- Vi klarte heldigvis å framskynde åpningen til 4. juli, og vi gleder oss til å kunne la bilistene få ta bruk strekningen alt nå, sier prosjektleder i Statens Vegvesen, Steinar Aspen til ØP Nett.

- Den nye firefeltsveien vil fjerne det meste av køer og gjøre det langt mer behagelig og raskere å kjøre mellom Larvik i Oslo i tillegg til at risikoen for ulykker blir betydelig mindre. Dette er en dag vi har sett fram til lenge, sier Aspen, til avisa.

Les også: Bil falt sju meter ned fra E18

Fire felt alt i dag

Steinar Aspen sier imidlertid at hele den nye veistrekningen vil være klar til bruk alt natt til torsdag.

- Vi har naturligvis prioritert trafikantene, og har sluppet trafikken inn på firefelten etter hvert som den har blitt klar. I natt regner vi med å få veibanen på hele strekningen ferdig, og da kan man kjøre firefelts vei helt ned til Larvik. Det eneste som mangler nå er strekningen forbi Larvik som nå er under arbeid, sier han.

80 kilometer i timen

13. juni ble det for første gang tillatt å kjøre i 110 kilometer i timen i Norge, og i Vestfold blant på strekningen Sky - Langangen og Bommestad - Langåker.

Les også: Bli med på den første lovlige 110 km/t-turen i Norge

På den nye strekningen som åpnes fredag må bilistene imidlertid smøre seg med tålmodighet før de kan skru farten opp.

- Vi holder fortsatt på kontrakten med entreprenørene om ferdigstillelse 31. oktober, og det gjenstår mye arbeid langs veien. Derfor vil det være fartsgrense 80 kilometer i timen i alle fall fram til da, sier Steinar Aspen.

- Sikkerheten er det viktigste, men fire felt vil uansett gjøre reisetiden mellom Larvik og Oslo betydelig kortere enn i dag, sier han.

Les flere saker i Østlands-Posten

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.