RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den beste spillopplevelsen

Sist oppdatert:
Spill handler ikke bare om grafikk. For å få den beste spillopplevelsen må en ha god lyd og kunne kommunisere med andre.

Hodesett skiller seg fra normale hodetelefoner ved at mikrofonen er en inkludert del av hodetelefonene. Dermed passer slike perfekt til IP-telefoni og internettspill som Battlefield der det å kommunisere med lagkamerater er et essensielt element for å oppnå suksess.

I samarbeid med nettstedet Hardware.no har vi testet seks forskjellige hodesett, hvor vi har tatt en nærmere titt på lydkvaliteten på både mikrofonen og selve øreklokkene.

De seks hodesettene er valgt ut på grunnlag av de mest populære modellene hos nettstedets prisguide.

Testen kan du lese i sin helhet her.

Steel Sound 5H

Hodesettet gir en klar lyd, og har jevnt over god lydgjengivelse både i høreklokkene og mikrofonen. Bassen er god, og hodesettet sitter komfortabelt på hodet. Vi liker spesielt godt at mikrofonen kan skjules når den ikke er i bruk.

Stereo- og 3D-posisjonering oppleves som temmelig presist med disse hodetelefonene. Hodesettet gjengir også musikk veldig godt.

+ Komfortabelt
+ Generelt meget bra lyd
+ Mikrofonen kan skjules

- "Frekvenshull" mellom 3 og 4 kHz

Creative HS600

HS600 er ikke et dårlig hodesett, spesielt ikke til prisen det ligger på i dag. Bassgjengivelsen og lyden generelt er grei. Sammenlignet med mange av de andre testdeltakerne presser HS600 litt på ørene, samtidig som lyden i mikrofonen blir litt kald og mellomtonepreget.

+ Bra lyd for pengene

- Ikke like komfortabel som en del andre testdeltakere
- En volumtopp på ca. 4 kHz
- Nasal mikrofon

XFX Xgear Vibe

Settet har en vibrasjonsmodul på selve hodesettet, og dette gir en ekstra dybde og vibrasjon i de mørke frekvensene. Men den gjør også at det blir mer kabelrot på skrivebordet, fordi vibrasjonsenheten trenger strøm, enten fra en USB-kontakt eller fra den medfølgende batteriboksen. 3D-gjengivelsen er også temmelig god med dette settet.

Uten vibrasjonsmodulen slått på er lyden noe flat og det er litt lite bass sammenlignet med de fleste andre hodesettene i denne testen. Settet er heller ikke det mest komfortable settet å ha på hodet, men i forhold til prisen er ikke Xgear Vibe noe dårlig kjøp.

+ Mye for pengene
+ Funker meget bra med vibrasjonsmodul
+ Gir godt trøkk og god posisjonering i spill

- Ekstra strøm nødvendig for å bruke vibrasjonsmodulen
- To små volumtopper på ca. 5 og 7 kHz
- Litt mye ambiens i mikrofonen
- Kunne vært mer behagelig å bære

Plantronics .Audio45

Plantronics .Audio45 er et lite og enkelt hodesett med bøyle. Lyden er god hvis man tar størrelsen i betraktning, men ligger litt bak mange av de andre hodesettene i denne testen i den lyseste og mørkeste enden av frekvensskalaen. Mikrofonlyden er meget god.

Hodesettet leveres med et USB-lydkort, og man kan dermed bruke det for å få litt mindre støy og ulyder på f.eks. bærbare maskiner. Det medfølgende lydkortet kan likevel ikke erstatte et lydkort i X-Fi-klassen fordi det følger ikke med noe programvare, og funksjonaliteten begrenser seg til stereo uten noen form for effekter som for eksempel EAX.

+ Lite og lett
+ Følger med eget lydkort man kan velge å bruke
+ Grei lyd i forhold til størrelse

- Sterk volumøkning ved 3,5 kHz

Plantronics DSP500

DSP500 er et forholdsvis lett og greit hodesett. Det som gir settet noe ekstra er den gode mikrofonen, men lyden fra høyttalerne er også svært god – og selv om den kanskje har litt mye diskant, er også bassgjengivelsen fyldig og god.

Spørsmålet er om man ønsker seg et USB-lydkort. Dette kan være fint hvis man har en bærbar eller ellers har koblet opp det innebygde lydkortet i PC-en til PC-høyttalere uten hodetelefonutgang. USB-lydkortet som følger med har svært lite støy. Samtidig kan det være en ulempe hvis man har en X-Fi eller et annet godt lydkort fra før.

+ Klar og god lydgjengivelse

- Ikke så behagelig å ha på hodet lang tid i strekk
- Kan ikke brukes med 3D-lydkort
- Lyden kan bli litt skarp i noen tilfeller

Icemat Siberia Black

Siberia Black er et stort hodesett, og leveres i motsetning til de andre test-deltakerne med en frittstående mikrofon som kan festes til skjorta. Den polerte svartfargen gjør at hodesettet ser stilig ut, og lyden er jevnt over god både i musikk i spill. I tillegg er det veldig behagelig å ha på seg – selv om personer med mer utstående ører kanskje vil være av en annen oppfatning.

Ulempene er at mikrofonen må festes til skjorta, og dermed blir ikke lyden like klar som den kunne vært. Man får også to enheter å ta av og på, i stedet for bare en. Men hvis man ikke bruker mikrofon hele tiden, passer jo kanskje nettopp dette godt. Settet lager også noen knirkelyder når man tar det av og på.

+ Klar og god lydgjengivelse
+ Behagelig å ha på
+ Tøft og spesielt utseende

- Mikrofonen er ikke en del av hodesettet...
- ...dermed blir ikke lyden så tydelig
- Ikke så god 3D-gjengivelse
- Knirkelyder

Les hele testen hosHardware.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere