RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den beste turmaten

Sist oppdatert:
Enkel og velsmakende mat utendørs i påsken? Her er tips og oppskrifter.

(SIDE2:) Når det er lang vei til nærmeste kjøkken, blir det satt ekstra stor pris på maten.

Fram til 15. april kan du tenne bål i skog og mark. Etter dette må du bruke stormkjøkken helt frem til 15. september.

Pinnebrød er ypperlig bålmat. Ved bålet rulles deigen til tynne pølser. Deigen kan så rulles i mozzarella eller annen god hvitost, eller tvinnes rundt en pølse og stekes på glørne. Brødet er ferdig når det slipper pinnen. Pass på å ikke holde pinnen rett over flammene.

SJEKK OGSÅ:Årets kjempetest av pappvin

Friluftspizza
Finn et par steiner med en flat side. Tenn opp et bål og legg steinene på når bålet har brent en stund. Legg steinen så tett som mulig med den flate siden opp. Mens du venter kan du gjøre pizzaen klar. Steinene skal varmes på bålet i omtrent en time. Har du en kasserolle kan du kan legge den over, dette danner en slags ovn-effekt. Hvis underlaget er varmt nok, er pizzaen ferdig etter ca. 15 minutter.

Pannekaker og suppe
Pannekakene kan lages hjemme og varmes på bålet i aluminiumsfolie. Gjør det samme med bakt potet. Fyll poteten med det du ønsker hjemme. Husk å smøre aluminiumsfolien på innsiden på forhånd, og bruk gjerne et dobbelt lag for å hindre at potetene blir brent. La potetene ligge godt nede i glørne i ca. 60 minutter.

Gryteretter, supper og sodd holder seg varme i mange timer på termos. Du kan også legge wienerpølser i varmt vann eller buljong på termosen.

SE MANGE TUROPPSKRIFTER HER

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere