RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den britiske hæren skal granske flomvernet

London (NTB-AFP): Etter en serie kraftige stormer fikk flomrammede Storbritannia tørrere vær søndag. Regjeringen setter nå inn hæren for å inspisere flomvernet.

Vannstanden ventes fortsatt å stige til tross for oppholdsværet, og mange steder kjemper innbyggerne mot vannmassene som truer med ødelegge hus og hjem. Den britiske miljøetaten opprettholder fortsatt varsler om alvorlig flom for 16 områder i sørvest.

3.000 soldater deltar i flomarbeidet, og ytterligere 5.000 står i beredskap. Hæren skal nå sjekke 150.000 demninger, sluser og annet flomvern i hele landet.

- Innsatsen vi har satt i gang er den riktige, men dette handler om helt ekstraordinære værforhold. Det har tatt litt tid å mobilisere ressursene, sa forsvarsminister Philip Hammond til BBC søndag. Han innrømmet at regjeringen kunne ha satt inn hæren tidligere.

- Vi tilbød mannskap for en god stund siden til de sivile myndighetene som ønsket dem, sa Hammond.

- Det vi har gjort i løpet av de siste ti dagene, er å tilby dem litt mer aggressivt til de sivile myndighetene, sa ministeren, og la til at ingeniørsoldater nå skal gjennomføre en meget rask inspeksjon av landets flomforsvar. Forsvaret skal i løpet av fem uker forsøke å gjennomføre et inspeksjonsprogram som vanligvis tar to år, for å få en oversikt over skadene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere