RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Den brutale planen

Foto: Kallestad, Gorm (Politiet/Scanpix)
Sist oppdatert:
Aktor Carl Fredrik Fari forteller om en brutal plan om å kidnappe, vansire og drepe Faiza Ashraf.

ASKER OG BÆRUM TINGRETT (Nettavisen): - Shamrez Khan ga Håvard Nyfløt i oppdrag å kidnappe Faiza Ashraf, vansire ansiktet hennes og drepe henne, sa statsadvokat Carl Fredrik Fari da retten ble satt onsdag morgen.

Tiltalte Håvard Nyfløt og Shamrez Khan nektet begge straffskyld da rettssaken mot dem startet onsdag morgen.

De to erkjenner at de planla å kidnappe avdøde Faiza Ashraf, men at det aldri var meningen at den 28 år gamle norsk-pakistanske kvinnen skulle dø.

Den historien er langt fra den brutale virkeligheten som påtalemyndigheten har lagt til grunn når de to er tiltalt for overlagt drap.

I følge påtalemyndigheten ble Ashraf drept på parkeringsplassen på Solli ved at to strips ble strammet rundt halsen hennes samtidig som Nyfløt taipet igjen munnen hennes. Nyfløt skal på forhånd ha gravet hullet som ble Ashrafs grav frem til hun ble funnet noen uker senere.

Syklig forelsket
Bakgrunnen for kidnappingen var Shamrez Kahns forelskelse i Faiza Ashraf. Problemet var at Ashraf ikke ønsket å ha noe med Kahn å gjøre.

- Shamrez Khans bror og svoger skal ha hatt møte med Kahn og bedt ham om ikke ha kontakt med Faiza. Teledata viser likevel at Khan forsøkte å kontakte Faiza på telefon eller gjennom tekstmeldinger gjennom høsten 2009 og inn i 2010, fortalte Fari i sitt innledningsforedrag

Gjennom flere år hadde Kahn blitt sykelig forelskelset. Han hadde fått en person til å forfølge henne, og høsten 2009 hadde han snakket med flere personer om å kidnappe og vansire Faiza Ashraf.

- I desember 2009 skal Kahn ha tatt kontakt med en del personer og snakket om Faiza Ashraf og snakket med disse personene om kidnapping beskadigelse ved bruk av syre og andre ting. Dette har ikke kommet lenger enn snakk og planlegging og det er ikke en del av tiltalen. Personene som han snakket med er kaldt inn som vitner, sa Fari i retten.

Åtte vitner vil senere fortelle Asker og Bærum tingrett hvordan de ble kontaktet av Khan.

Møttes på Tveita
Håvard Nyfløt og Shamrez Khan kom i snakk på Esso-stasjonen på Tveita. Her jobbet Nyfløt. Khan var drosjesjåfør og ofte innom.

I dagene før kidnappingen kjøpte Nyfløt inn en rekke ting som han trengte til kidnappingen. Morgenen før Ashraf ble kidnappet så var han også på Høvik og så Faiza Ashraf gå på bussen til jobb slik hun også skulle gjøre dagen etter da hun ble tatt.

Obduksjonsrapporten viser at Ashraf døde av kvelning gjennom et tynt snøre eller strips rundt halsen hennes.

Ville drepe Kahn
- Ingen av dem ønsket at det var slik dette skulle ende. For min klient vil han tvert imot skulle forklare så ville ikke han bidra til at hun ble skadd og at dette resultatet er en konsekvens av uheldige omstendigheter, sa Håvard Nyfløts forsvarer, Frode Sulland, i sitt innledningsforedrag.

- Min klient vil forklare at han hadde lagt drapsplaner, men ikke for Faiza Ashraf. Han hadde lagt planer for å ta livet av sin oppdragsgiver Shamrez Khan, fortsatte Sulland.

Sulland sa at tv-serier som Dexter har sterkt påvirket Håvard Nyfløt og at han har hentet ideer og planer fra denne og lignende serier.

Kartet nedenfor viser hvor Faiza Ashraf ble kidnappet, hvor hun ringte fra og hvor politiet senere fant henne.


Vis Uten navn i et større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere