Gå til sidens hovedinnhold

Den drapssiktedes advokat : – Han er ordentlig sliten og nedbrutt

Mannen som er siktet etter Frogner-drapet skal selv ha meldt seg for politiet. I ettermiddag samtykket han til varetektsfengsling.

Mannen som er siktet for drap på en kvinne i 50-årene på Frogner i Oslo har i ettermiddag vært i samtale med sin advokat Per Conradi Andersen, i følge TV 2.

Før julen 2020 representerte Per Conradi Andersen den nå drapssiktede mannen i en rettslig tvist mot den avdøde kvinnen i Oslo tingrett, og krevde erstatning for rådgivning og prosjektledelse.

Meldte seg selv

Det blir ikke Andersen som skal representere den siktede i retten denne gangen, men advokat Ole Petter Drevland, som har lang erfaring innen strafferett.

TV 2 har vært i kontakt med Andersen, som forteller at den siktede er «svært preget av situasjonen», og de skal ha snakket om hendelsesforløpet. Advokaten ønsker ikke å meddele mer av selve innholdet i samtalen som fant sted mellom de to i ettermiddag.

Han oppgir at den siktede skal ha fortalt han at han selv meldte seg til politiet.

Til VG sier advokat Andersen at den siktede var på vei til Sandvika politistasjon da han ble pågrepet. Grunnen til at an ble pågrepet her er at mannen er bosatt i Bærum, og var på vei til politistasjonen for å melde seg selv.

– På veien dit kjørte han forbi en tilfeldig politibil som han fikk vinket til siden, sier Andersen til VG.

Les også: I denne villaen skulle drapssiktet bygge bowlingbane og spaanlegg til drapsofferet

Samtykker til varetektsfengsling

Sent onsdag ettermiddag ble det klart at den siktede samtykker til varetektsfengsling.

Det opplyser mannens forsvarer, advokat Ole Petter Drevland, til VG.

– Han er ordentlig sliten og nedbrutt, sier Drevland om klienten.

Bakgrunnen for tvisten som var oppe i retten i fjor, er at den siktede mannen ble hyret inn for å renoverer to eiendommer. Sakens utløp resulterte i at mannen måtte betale den nå avdøde kvinnen 12,7 millioner kroner.

Les også: Vitne til TV 2: Siktede diskuterte med kvinnen like før drapet