Gå til sidens hovedinnhold

Den drepte bussjåføren ble bisatt

Alle busser stod stille i ett minutt fra klokken 12 for å hedre kollegaen.

DRAMMEN/LIER (Drammens Tidende): 55 år gamle Arve Kvernhaug og to passasjerer ble drept i busskapringen på Valdresekspressen 4. november. I dag klokken 12.00 ble han bisatt i Frogner kirke. Båren, pyntet med hvite liljer, var omkranset av mange titalls kranser ned hvite og røde roser.

Familien ønsket en rolig og verdig seremoni. Bisettelsen var åpen for alle og Frogner kirke fullsatt. Allerede tre kvarter før begravelsen var det kø for å skrive i kondolanseprotokollen. Mange av Kvernhaugs tidligere kolleger fra Nettbuss er tilstede i kirken. De stillte i uniform for å hedre den avdøde.

Bisettelsen åpnet med at datteren Amalie sang «Dance with my father», akkompagnert av Bent Bredesen. Mye følelser var i sving også da den avdødes søstre tente et lys, som hun plasserte på kisten mens Anne Nørstis låt «Jeg tenner et lys» ble spilt. Arve Kvernhaug var selv veldig glad i å synge, ikke minst «Deilig er jorden», som ble sunget ved avslutningen av bisettelsen.

Kvernhaug etterlater seg tre barn, to døtre i tenårene og en sønn i 20-årene.

Les også: Alle busser stopper for å hedre drept kollega

Bussene stoppet
Den tragiske hendelsen har preget hele bussbransjen de siste ukene. Samtidig med at Kvernhaug stedes til hvile, stoppet busser over hele landet i ett minutt, til minne om de tre drepte.

Den drepte bussjåføren var opprinnelig fra Lier, og har også bodd i Drammen. For tre år siden flyttet han til Bagn i Valdres, hvor han kjøpte et småbruk og fortsatte som bussjåfør.

Den fatale mandagskvelden kjørte Kvernhaug Valdresekspressen. Arve Kvernhaug ble et tilfeldig offer da den 30 år gamle asylsøkeren fra Sør-Sudan gikk ombord i bussen, bevæpnet med kniv, og drepte tre personer. Asylsøkeren skulle sendes ut av landet dagen etter.

Sørger
Arve Kvernhaugs nærmeste pårørende mottok den tragiske meldingen med sjokk og vantro. De sørger over tapet av en avholdt far og bror.

- Min bror var et tilfeldig offer, og det er helt forferdelig. Men det får vi ikke gjort noe med. Men vi får gjort noe med å stoppe rasisme, uttalte søsteren Tove Kvernhaug til Drammens Tidende få dager etter drapet. Hun reagerte sterkt på de mange negative ytringene mot asylsøkere på sosiale medier, og gikk offentlig ut for å stoppe det hun mente dreide mot rasisme.

Arve Kvernhaug får gode skussmål fra alle.

- En kjernekar, som var godt likt av alle. En showmann, alltid med glimt i øyet, lød attesten fra hans tidligere kollegaer i Nettbuss Drammen, som også er sterkt preget av den tragiske hendelsen.

Les flere saker hos Drammens Tidende

Reklame

Husker du disse to idiotene?