Det ble mye hånlatter da noen SV-representanter sto «på plenen» utafor Stortinget, i protest mot norsk krigsdeltakelse i Afghanistan: «Man kan ikke sitte både i og utenfor regjering.»

SV-protesten var for svak bris å regne, målt mot stormen som nå blåser i dagens regjering. Bompengesaken rir regjeringa som en mare, og er faktisk i ferd med å ødelegge hele kommune- og fylkestingsvalget. Men det er mer enn som så. Nå vil KrF ta i mot migranter og flyktninger som er i havsnød på Middelhavet, altså bringe dem til Norge.

Og hva svarer Frps innvandringstalsmann, Jon Helgheim?

«Gløm det! Det er vanskelig å forstå hvordan noen kan fremme et så naivt og dårlig forslag!»

Så hvorfor skal disse partiene sitte i samme regjering? De er jo uenig om det meste. Flyktninger. Alkohol og Taxfree. Skatt. Bompenger. Bistand. Abort. Kristendommens plass i skolen. Kontantstøtte. Kommune- og fylkessammenslåinga – seinest i dag morges var Venstre og KrF i åpen krig om Vikens framtid i «Politisk kvarter».

Som ungdommen har for vane å si: - Kan du flere?

Og i statsministerboligen sitter Erna Solberg og tvinner tommeltotter, fullstendig tiltaksløs.

Sannheten er at disse fire regjeringspartiene er enige om bare én sak: At Erna Solberg skal være statsminister. Og det er vel neppe noen bærekraftig regjeringsplattform?