Gå til sidens hovedinnhold

Den første iPhone-testen

Fredag lanseres telefonen. Sjekk den første testen - med video.

På fredag lanseres den etterlengtede iPhone 3G over hele verden, og blir også den første muligheten til å kjøpe iPhone på normal måte her i landet.

Mange har den, ingen snakker om det
Det finnes en rekke journalister over hele verden som har hatt denne telefonen en stund til testing, men antall tester som har dukket opp har ikke vært mange så langt – for å si det mildt.

Årsaken til dette er at de som ønsker å få telefonen til test før lansering må underskrive en såkalt NDA-avtale (non-disclosure agreement) som i praksis bakbinder dem på den kraftigste måten jeg har hørt om fra noen NDA-avtale noen gang. Og er det noe du ikke ønsker, er det å få Apples juridiske team på nakken.

Bli derimot ikke overrasket om det på fredag kommer dit å dukke opp veldig mange iPhone-tester samtidig.

WSJ har testet
Men det finnes enkelte journalister som får litt bedre behandling enn andre. Walt Mossberg fra The Wall Street Journal er en av dem som har en litt høyere stjerne enn de fleste andre, og har også denne gangen fått komme ut med test av telefonen før alle andre.

Du kan se hans videotest i bunn av artikkelen.

Han er stort sett veldig fornøyd med den nye telefonen, og påpeker at den stort sett fungerer som den gamle. Han skryter blant annet godt av den nye GPS-funksjonen og implementering av skikkelig Microsoft Exchange-støtte.

Samtalekvaliteten skal også, slik Apple har hevdet, også ha blitt betydelig bedre.

Derimot påpeker han at batterilevetiden på telefonen er eksepsjonelt dårlig, og at han ved flere anledninger de siste par ukene har gått tom for strøm på telefonen før dagen er omme.

HTML EMBED

Også USA Today og New York Times har også fått lov til å snakke litt om telefonen før den lanseres.

Vinn Samsung-mobiler i sms-quizen!

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken